Full House Casino's
18+

Schattige aapjes, edelstenen en kans op meer dan 12.000x je inzet in 3 Dancing Monkeys bij Jacks.nl

3 Dancing Monkeys is een nieuwe gokkast van Wild Streak Gaming in samenwerking met Pragmatic Play. 243 manieren om te winnen, een willekeurig geactiveerde bonusronde met minstens één modificator en kans op 12.077x je inleg maken dit een interessant spel om te spelen. We speelden 3 Dancing Monkeys bij Jacks.nl en zochten voor je uit hoe deze slot werkt.

3 Dancing Monkeys bij Jacks.nl

Hoe werkt 3 Dancing Monkeys?

3 Dancing Monkeys is een gokkast met elke beurt 243 win manieren. Daarnaast is er een bonusronde, waarin je maximaal 3 verschillende features kunt activeren. En dan is er in de bonusronde ook nog een mystery symbool dat de winst nog verder kan laten oplopen. In het basisspel is een wild symbool aanwezig, maar profiteer je helaas niet van andere speciale functies.

Inzet en winlijnen

3 Dancing Monkeys werkt niet met winlijnen, maar met win manieren. Dit betekent dat dezelfde symbolen op aangrenzende rollen uitbetalen. De symbolen hoeven hiervoor niet met elkaar verbonden te zijn. De positie op de rol is dus niet van belang.

Het speelveld van deze gokkast is 5 rollen breed en heeft op elke rol 3 symbolen staan. Dit levert 3x3x3x3x3 = 243 win manieren per beurt op. Winnende combinaties bestaan altijd uit minimaal 3 dezelfde symbolen, eventueel aangevuld of verlengd met een wild symbool.

Door de win manieren is het mogelijk om met dezelfde symbolen op meerdere manieren te winnen. Staan er bijvoorbeeld op rol 1 2 dezelfde symbolen, en op rollen 2 en 3 elk 1 van dit symbool, dan win je op 2 manieren met een 3 of a kind. Hoe meer symbolen er op de rollen staan, op hoe meer manieren er in een beurt gewonnen kan worden. Zo kan de winst hoger oplopen.

Je speelt 3 Dancing Monkeys met een inleg tussen de € 0,30 en € 150 per spin. De minimale inleg van € 0,30 is redelijk hoog vergeleken met andere spellen. Veel gokkasten kunnen met een inzet van € 0,10 of € 0,20 per spin gespeeld worden.

jacks.nl

Bonus features 3 Dancing Monkeys

Naast het speelveld van 3 Dancing Monkeys zien we, niet geheel verrassend, 3 aapjes staan. Deze aapjes zijn elk gekoppeld aan een kleur en een speciale functie. Helaas kun je in het basisspel niet van deze functies profiteren, maar in de bonusronde zijn deze features wel erg belangrijk.

De bonusronde activeren gaat in 3 Dancing Monkeys een beetje anders dan in veel andere gokkasten. Waar je meestal 3 of meer scatters nodig hebt voor de bonusronde, is dat in 3 Dancing Monkeys niet zo. Slechts één gekleurde edelsteen op je speelveld is al genoeg om de bonusronde te triggeren. Helaas gebeurt dat niet elke keer als er een edelsteen op je speelveld valt. De bonusronde kan namelijk willekeurig geactiveerd worden als er zo’n symbool op je speelveld staat. Maar wanneer dat gebeurt, is dus niet te voorspellen.

De speciale edelstenen komen in 3 kleuren, die elk bij een van de aapjes passen. Afhankelijk van de kleur edelsteen die op het speelveld staat als de bonusronde wordt geactiveerd, krijg je in de bonusronde een speciale feature. Staan er meerdere edelstenen op het speelveld bij het activeren van de bonusronde? Dan worden er ook meerdere features geactiveerd. Per edelsteen die op het speelveld staat bij activatie, krijg je 5 gratis spins.

Heb je de rode edelsteen op het speelveld staan? Dan speel je de bonusronde met een extra groot speelveld van 5×5. Dit betekent dat er in plaats van 243 manieren opeens 3.125 win manieren per beurt zijn.

De groene edelsteen hoort bij het aapje dat voor extra wilds op je speelveld kan zorgen. Op rollen 2, 3 en 4 staan dan extra wilds.

Activeer je de bonusronde met de blauwe edelsteen op je speelveld? Dan krijg je in de bonusronde wild symbolen met vermenigvuldigers op je rollen. Dit zijn vermenigvuldigers van x2, x3 of x5.

Heb je de bonusronde geactiveerd en valt er tijdens de bonusronde nog een edelsteen op het speelveld? Dan kán het gebeuren dat de bijbehorende feature ook nog geactiveerd wordt. Maar ook dit is willekeurig en hoeft dus niet te gebeuren. Als het wel gebeurt, krijg je er ook meteen nog 5 extra gratis spins bij.

En dat is nog niet alles. Tijdens de bonusronde is er ook nog een mysterie symbool. Als dit symbool op je veld valt, kunnen er 2 dingen gebeuren. Of het symbool voegt extra gratis spins toe of je krijgt een directe geldprijs toegekend. Het aantal gratis spins ligt tussen de 1 en 42. Het geldbedrag ligt tussen de 30x en 5000x de inzet per lijn.

De paytable van 3 Dancing Monkeys

Je speelt 3 Dancing Monkeys met 10 verschillende symbolen. Deze zijn in te delen in lage en hoge symbolen. Van alle symbolen heb je er minstens 3 op aangrenzende rollen nodig, voor een uitbetaling. Daarnaast is er een wild symbool, zijn er 3 kleuren edelstenen en is er in de bonusronde een mysterie symbool.

Symbolen 3 Dancing Monkeys

De lage symbolen in 3 Dancing Monkeys zijn de bekende 10-J-Q-K-A. Deze symbolen leveren allemaal maar weinig op. Zelfs een 5 of a kind van deze symbolen levert, behalve bij de A, minder op dan jouw inzet van een beurt. Het kan natuurlijk wel gebeuren dat je in een beurt op meerdere manieren met deze symbolen wint. Maar echt heel winstgevend zullen deze symbolen over het algemeen niet worden.

De hogere symbolen leveren iets meer op, maar hebben nog steeds een redelijk lage waarde. Deze hoge symbolen zijn, passend bij het thema van de gokkast, vormgegeven als oosterse symbolen. Gouden munten, rode waaiers en wensballonnen zijn hier goede voorbeelden van.

De wensballonnen zijn de meest waardevolle symbolen. Deze leveren bij een 5 of a kind 6,67x de inleg op. Ook hierbij geldt natuurlijk dat er door de win manieren in een beurt meerdere van dit soort combinaties op de rollen kunnen komen te staan.

Naast de uitbetalende symbolen kent 3 Dancing Monkeys ook nog een wild symbool. Dit symbool kan alle uitbetalende symbolen vervangen. Het wild symbool komt alleen op rollen 2, 3 en 4 voor, zowel in de bonusronde als in het basisspel.

Verder zijn er nog 3 gekleurde edelstenen, die de bonusronde en speciale features kunnen activeren. En in de bonusronde zit een mysterie symbool dat extra gratis spins of een geldprijs kan triggeren.

Maximale winst en RTP

Pragmatic Play heeft de maximale winst in 3 Dancing Monkeys gelimiteerd op 12.077x de inzet. Bij de minimale inleg van € 0,30 betekent dat een bedrag van € 3.623,10. Bij de maximale inzet van € 150 win je dan € 1.811.550.

De Return to Player (RTP) van 3 Dancing Monkeys ligt op 96%. Dit is een prima gemiddelde voor een videoslot en is vergelijkbaar met veel andere online gokkasten.

spelregels van 3 Dancing Monkeys

Kun je 3 Dancing Monkeys als demo spelen?

Nee, Jacks.nl biedt geen demoversies aan van spellen. Ook 3 Dancing Monkeys is bij Jacks.nl dus helaas niet als gratis demo te spelen. Als je het spel wilt uitproberen, zul je dus met een minimale inzet van € 0,30 moeten spelen.

Vergelijkbare slots (3 Dancing Monkeys games)

3 Dancing Monkeys is een uniek spel van Wild Streak Gaming en Pragmatic Play. Toch zijn er zeker gokkasten met een vergelijkbaar thema of een soortgelijk spelverloop. We zetten er 3 op een rijtje.

Queenie

Queenie is ook een gokkast van Pragmatic Play. Hoewel het thema compleet anders is dan dat van 3 Dancing Monkeys, lijken de gokkasten qua spelverloop wel wat op elkaar. In Queenie speel je ook 243 win manieren. Daarnaast is er ook een bonusfunctie die willekeurig geactiveerd kán worden. In Queenie kan dit gebeuren als er een wild symbool op de rollen valt. Dit kan, maar hoeft dus niet, een bonusrad activeren. Dit rad kan geldprijzen, vermenigvuldigers, wilds en gratis spins opleveren. Daarnaast heeft Queenie een jackpot bonusspel, waarmee 4.000x de inzet gewonnen kan worden.

Queenie slots

Lights

In de NetEnt slot Lights reizen we, net als in 3 Dancing Monkeys, af naar het Verre Oosten. Prachtige wenslantaarns staan in deze slot centraal. Boven het speelveld zwermen lichtgevende vuurvliegjes. Deze vuurvliegjes laten elke ronde tussen de 2 en 4 wild symbolen verschijnen. Daarnaast is het mogelijk om in Lights een bonusronde met extra wilds te activeren.

Lights slots

Monkey Bonanza

Apen zijn in 3 Dancing Monkeys natuurlijk niet weg te denken. Ook in Monkey Bonanza van Northern Lights Studio spelen deze dieren een hoofdrol. Een jumbo aap activeert in deze slot de speciale Banana Bonanza waarin kleine aapjes lage symbolen weg kan spelen voor een mooie winst. Ook kent Monkey Bonanza een spaarvarken, dat gouden munten op de rollen kan verzamelen voor extra prijzen. Daarnaast is er ook nog een bonusronde met gratis spins met jumbo symbolen.

Monkey Bonanza

Ons oordeel over 3 Dancing Monkeys

3 Dancing Monkeys ziet er op het eerste gezicht erg leuk uit. De 3 vrolijke aapjes naast het speelveld geven het spel een vriendelijke uitstraling. De graphics zijn mooi en de aapjes bewegen allemaal op een unieke manier als hun kleur edelsteen op de rollen valt. Ook is het aanlokkelijk dat je meer dan 12.000x je inzet zou kunnen winnen. De eerste indruk van deze slot is dan ook zeker goed.

Met name in de bonusronde kan er in 3 Dancing Monkeys veel gebeuren. De speciale functies en het mysterie symbool maken van de bonusronde een aantrekkelijk spel. Helaas kunnen we dat over het basisspel niet zeggen. Tijdens het basisspel gebeurt er eigenlijk te weinig om de gokkast voor langere tijd interessant te houden. Als speler ga je al snel zitten wachten op de bonusronde en dat is eigenlijk zonde. Ook zorgt de minimale inleg van € 0,30 ervoor dat dit spel niet voor elk type speler geschikt is. Spelers die liever met € 0,10 of € 0,20 per ronde spelen, zullen moeten uitwijken naar een andere slot. Al met al weet 3 Dancing Monkeys ons niet helemaal te overtuigen.

Veelgestelde vragen over 3 Dancing Monkeys

Wat is het uitbetalingspercentage van 3 Dancing Monkeys?

Als je 3 Dancing Monkeys bij Jacks.nl speelt, speel je met een RTP van 96%. Dit is een mooi gemiddeld uitbetalingspercentage dat vergelijkbaar is met het uitkeringspercentage van veel andere videoslots.

Is het spelen van 3 Dancing Monkeys verslavend?

3 Dancing Monkeys is een gokkast. Dit betekent dat er altijd een kans op verslaving aanwezig is. Daarom raden we je altijd aan om goed op je eigen grenzen en limieten te passen. Speel nooit met geld dat je niet kunt missen en speel niet te lang achter elkaar.

Hoe activeer je de bonusronde in 3 Dancing Monkeys?

De bonusronde in 3 Dancing Monkeys kan willekeurig geactiveerd worden als er minstens één edelsteen op het speelveld staat. De kleur van de edelsteen bepaalt met welke speciale functie de bonusronde geactiveerd wordt.

Wat is de functie van de apen in 3 Dancing Monkeys?

De 3 apen in 3 Dancing Monkeys staan elk symbool voor een van de mogelijke speciale features die tijdens de bonusronde geactiveerd kunnen worden. De edelstenen die op het speelveld vallen hebben dezelfde kleuren als de aapjes. Als de bonusronde willekeurig met zo’n edelsteen wordt geactiveerd, is de bijpassende feature actief.

Is 3 Dancing Monkeys een goede slot?

3 Dancing Monkeys heeft mooie graphics en spannende features in de bonusronde. Dit maakt deze gokkast vermakelijk om te spelen. In het basisspel gebeurt helaas redelijk weinig en de minimale inzet van € 0,30 is aan de hoge kant. Dat maakt dat deze gokkast niet voor elk type spelers is weggelegd. Of je 3 Dancing Monkeys een goede slot vindt, is dan ook erg persoonlijk.