Full House Casino's
18+

Candy Crush Saga: de laatste versie van Candy Crush

Maar liefst twintig jaar geleden, op 12 april 2012 werd het geweldige Candy Crush gelanceerd, een gratis spel dat nu de naam Candy Crush Saga draagt. Nog steeds is dit spel enorm succesvol en geliefd, honderden miljoen mensen spelen dit spel wekelijks. Waarom dit twintig jaar oude spel nog steeds zo aantrekkelijk is? Er worden constant nieuwe levels aan toegevoegd!

De gratis Candy Crush game is een van de meest toonaangevende spellen geweest in de videogame wereld. Met deze reden hebben we wat gegevens over het huidige Candy Crush Saga verzameld. Wil jij ook met Mr. Toffee door het overheerlijke snoeplandschap reizen? Start je trip dan snel in Fudgeville. Maar lees hieronder eerst alles over dit echt coole snoepjesspel van spelontwikkelaar King:

 • Geschiedenis Candy Crush
 • Spelregels Candy Crush Saga
 • Candy Crush Saga vs. Candy Crush Soda Saga
 • Weetjes & Feiten Candy Crush Saga
 • Candy Crush Saga Downloaden
 • Voordelen Candy Crush Saga
 • Versla Candy Crush Saga zonder levens te kopen
 • Over King.com
 • FAQ
 • Tot Slot
Candy Crush

Geschiedenis Candy Crush

Het legendarische Candy Crush werd in april 2012 bedacht en gelanceerd door King. Je kon dit heerlijke puzzelspelletje eerst alleen via Facebook spelen, maar een half jaar later ook al op je smartphone of tablet. King maakte toen de belangrijke stap van Facebook-game naar mobiele Freemiumgame. Candy Crush was verantwoordelijk voor een omzetstijging van maar liefst 1084% tussen 2012 en 2013.

Candy Crush is altijd een mooie inkomstenbron gebleven, maar de grootste piek was in 2015. Later werden er ook nog eens prachtige Spin-offs op de markt gebracht, als Soda Saga, Jelly Saga en Friends Saga. Het bedrijf Activision Blizzard – uitgever van computerspellen als Call of Duty – nam King in 2016 over voor 5,9 miljard USD.

King is één van ‘s werelds beste interactieve entertainmentbedrijven voor mobiele spelletjes.

Wist je dat Candy Crush van 2013 tot 2017 met Clash of Clans concurreerde, als het gaat om het spel met de hoogste omzet in die periode?

Candy Crush saga

Spelregels Candy Crush Saga

Candy Crush Saga is een heerlijke puzzel; de basissnoepjes in dit spel zijn de rode jellybean, het oranje ovale zuurtje, de gele druppel, het groene vierkant, de blauwe toverbal en de paarse bloem, binnen het speelveld moet je drie tot vijf van deze identieke figuren naast elkaar of boven elkaar plaatsen.

Elk level heeft weer een ander speelveld dat bestaat uit snoepjes in diverse kleuren, en gestreepte snoepjes die als het ware een soort ‘Strike’ kunnen veroorzaken, een kettingreactie. Het doel is het level vrij te spelen binnen het aantal zetten, waarbij de puntentelling wordt aangegeven door de drie sterren, die de diverse stappen in jouw score aangeven.

Om een level te kunnen halen, moet je de sterrenscore voltooien. Je krijgt vijf levens en je raakt er telkens een kwijt wanneer je de sterrenscore niet haalt. Als je de vijf levens verliest mag je pas na 2,5 uur weer verder spelen, of je kunt FB-vrienden om een leven vragen.

Je zou kunnen overwegen een upgrade te kopen, zodat je een onbeperkt aantal levens krijgt gedurende twee uur. Interessant is dat je bij level 10 vijftig goudstaven krijgt die je hiervoor kunt gebruiken. Met 4+ snoepjes op een rij activeer je een gestreept zuurtje, wanneer dit zuurtje ontploft, veegt het alle snoepjes – horizontaal of verticaal, dat ligt aan de streepjes – in zijn rij weg.

Een L- of T-vorm van snoepjes, activeren een ingepakt snoepje, en als deze ontploft veegt het alle snoepjes die om hem heen staan weg, 8 stuks. Vervolgens valt het ingepakte snoepje en ontploft nogmaals. Het smakelijkste en allerbeste snoepje is de versierde chocobol, deze wordt geactiveerd bij 5 dezelfde snoepjes op rij.

Verwissel je de aantrekkelijke chocobol met een blauwe toverbal, of een ander snoepje naast de chocobol, dan ontploffen deze bepaalde snoepjes in het patroon. Aan het einde van elk level vindt de SUGAR CRUSH plaats, dan ontploffen alle snoepjes en heb jij dit level gehaald! De visjes komen dan tevoorschijn en vervolgens begin je aan je volgende level.

Er zijn trouwens nog meer, specialere, snoepjes in sommige levels, denk aan de jelly fish die drie andere snoepjes laat ontploffen, maar ook de coconut wheel, die de eerste drie aangeraakte snoepjes in gestreepte snoepjes omzet. Deze snoepjes zullen alle andere snoepjes in hun kolom wegvegen.

Het leuke is dat je steeds moeilijkere opdrachten krijgt, de snoepjes worden steeds moeilijker te verplaatsen, omdat ze soms gevangen zitten in een glazen kooi, en soms zitten er nog tralies voor ook. Je zult ze dan eerst een aantal keren vrij moeten spelen, met slechts de zetten die je hebt, voordat je combinaties kunt maken.

Candy Crush Saga vs. Candy Crush Soda Saga

Candy Crush Saga maakt deel uit van het leven van de echte Candy Crush fans, het wordt zelfs wel een aantal uren per dag gespeeld door sommigen. In 2014 kwam King met een compleet nieuwe Spin-off, de Candy Crush Soda Saga. Volgens veel spelers de beste Spin-off ooit. Deze twee games lijken op het eerste gezicht erg op elkaar, maar het zijn op zichzelf staande spellen.

Bij beide games combineer je bepaalde snoepjes met elkaar en moet je bij ieder level een aantal punten zien te behalen, binnen een aantal stappen. Er zijn voor beide games vaak nieuwe updates beschikbaar en de levels worden continue uitgebreid. Candy Crush Saga heeft meer levels dan Candy Crush Soda, ook omdat het langer bestaat.

Candy Crush Soda Saga biedt spelers echter leuke graphics en meer diverse opdrachten, je kunt ook combinaties van frisdranken maken. Je kunt het spel alleen spelen, of er een wedstrijd van maken, tijdens de Episode race. Wie haalt  het snelst z’n levels? Je hebt de keuze om als team mee te spelen en zo leuke Bonussen verdienen. We zetten hieronder de Features van Candy Crush Soda Saga nog even voor je op een rij:

Features Candy Crush Soda Saga

 • Spelsynchronisatie op alle apparaten
 • 6000+ briljante match-3-levels
 • De zoetste graphics in een steeds veranderend speelveld
 • Makkelijk te begrijpen, maar je zult de nodige obstakels voor je kiezen krijgen
 • Verwissel flesjes prik en combineer nieuwe snoepjes om de gummibeertjes te redden
 • Maak combinaties van snoepjes om het ijs te breken en de gummibeertjes te verlossen
 • Smeer jam uit over de vakjes
 • Een vierkant van vier dezelfde snoepjes activeert een snoepvisje
 • Reis door nieuwe werelden
 • Speel mee met de Episode-race!
 • Via Facebook Connect kun je jouw vrienden uitdagen
candy crush sweets

Weetjes & Feiten van Candy Crush Saga

Wij zijn zelf ook weg van dit immens populaire spel, daarom vinden we het leuk om jou te verrassen met de meest unieke Weetjes & Feiten van Candy Crush Saga. Wist jij dat…

 • Candy Crush Saga in 2021 1,2 miljard dollar omzet draaide?
 • Candy Crush Saga gebruikt wordt om de cognitieve achteruitgang en veranderingen in de motoriek te bepalen van demente patiënten, maar ook bij andere hersenaandoeningen?
 • levels soms moeilijk te spelen zijn als het level-nummer oneven is, maar makkelijk te spelen als het nummer even is? Bijvoorbeeld 234 is heel gemakkelijk, terwijl 567 heel moeilijk is.
 • Candy Crush Saga het op zes na meest winstgevende mobiele spel is?
 • 273 miljoen mensen Candy Crush Saga in ieder geval één keer per maand spelen?
 • 9 miljoen+ mensen dit spel langer dan drie uur per dag spelen?
 • deze game in 2022 al drie miljard+ maal gedownload werd?
 • Candy Crush in 2015 een piek beleefde met 327 miljoen spelers?
 • er in totaal meer dan 75 miljard uur aan Candy Crush Saga besteed werd?
 • Candy Crush Saga in 2018 4,2 miljoen dollar per dag opbracht?
 • de figuren uit Candy Crush Saga soms heel originele namen hebben? We zien Bubblegum Troll, Mr. Toffee, Mr. Yeti, Odus, maar ook de wat gewonere namen als Benny, Milly, Tiffi, Misty en Tommy
 • Candy Crush Saga ongeveer 45 nieuwe levels per week uitbrengt?

Candy Crush Saga Downloaden

Het downloaden van Candy Crush Saga is echt niet moeilijk; je zoekt de App op jouw smartphone en dowload deze, of je gaat naar de Microsoft Store – voor de desktop versie – waar je op Downloaden klikt. Vervolgens wordt er een nieuw tabblad geopend naar de officiële Candy Crush Saga-pagina.

Je klikt op Ophalen en ziet een pop-upvenster waarin jou gevraagd wordt de Microsoft-toepassing te openen. Klik op vervolgens op Microsoft Store Openen, om de Candy Crush Saga downloadpagina te vinden. Klik hier op Downloaden, zodat Candy Crush Saga direct op jouw PC geïnstalleerd wordt.

Voordelen Candy Crush Saga

Wij hebben al heel wat spellen gespeeld, maar Candy Crush Saga blijft onder onze collega’s de favoriet. We zijn het er helemaal over eens: als je aan dit spel begint, is het erg lastig om te stoppen, je wil almaar doorgaan met het veroveren van nieuwe speelvelden, gelukkig is de batterij van je smartphone soms aan de lage kant en moet je noodgedwongen stoppen.

Wij vinden dat Candy Crush Saga de volgende voordelen heeft:

 • De makers van dit spel – het King Team – nemen kritiek en adviezen van spelers enorm serieus
 • dit vermakelijke spel is gratis
 • 45 nieuwe levels per week beschikbaar
 • Alleen te spelen, maar ook met vrienden of onbekende tegenstanders, ook als team
 • Het spel stimuleert ons denkvermogen, net als bijvoorbeeld een kruiswoordpuzzel
 • Je wordt vrolijk van dit spel (wij wel in ieder geval!)

Versla Candy Crush Saga zonder levens te kopen

Je zit midden in een spannend level van Candy Crush Saga en je verliest je laatste leven, verdorie, dat wordt lang wachten. Als je per se door wilt spelen – want Candy Crush kan heel verslavend zijn – zul je moeten betalen of je ‘Candy Crush vrienden’ moeten lastig vallen. Maar hoe nu Candy Crush Saga te spelen zonder levens te kopen, of erom te bedelen?

Er is ook andere manier, zie hier onze Candy truc! In plaats van goudstaven voor echt geld te kopen voor power-ups of extra levens, kun je gewoon gratis Candy Crush-levels spelen.

We gaan het spel namelijk om de tuin leiden, door de tijd anders in te stellen op jouw smartphone.

 1. Open de Instellingen op jouw telefoon
 2. Vind de instellingen Datum en Tijd
 3. Schakel de functie voor automatisch instellen van datum en tijd uit
 4. Je zet de tijd 2,5 uur vooruit
 5. Je gaat nu terug naar Candy Crush en zult zien dat je weer levens hebt!

Je wilt natuurlijk de tijd weer terugzetten; dat kan gewoon weer bij de instellingen op jouw smartphone, je activeert de automatische tijdfunctie weer. Mocht je weer eens zonder levens blijven zitten, dan weet je voortaan wat je te doen staat!

Candy Crush varianten

Over King.com

King ontwerpt heel aantrekkelijke, zoniet verslavende games aan: deze games zijn gesynchroniseerd tussen diverse apparaten en platforms, om zonder problemen te kunnen schakelen. ‘Hapklaar entertainment’ noemt King Digital Entertainment dat. King is sinds Candy Crush een wereldberoemd bedrijf voor mobiel entertainment, en er zijn al enkele honderden titels uitgekomen onder hun naam.

Denk niet alleen aan Candy Crush, maar ook Bubble Witch of Crash on the Run en Farm Super Heroes. King heeft zo’n 250 miljoen actieve spelers per maand. Hun spellen zijn gratis, maar spelers kunnen virtuele items aanschaffen om verder te komen in hun spel. De bedrijfscultuur van King.com is zoals ze zelf claimen ‘gebaseerd is op samenwerking, nederigheid en respect’.

King Digital Entertainment werd – zoals we eerder al schreven – in februari 2016 overgenomen door het Nasdaq beursgenoteerde Activision Blizzard Inc. en is nog steeds een enorm belangrijk dochteronderneming van de Activision Blizzard Groep. Het heeft kantoren in Londen, Malta, Stockholm, New York en San Francisco; de gamestudio’s zijn te vinden in Londen, Stockholm, Malmo, Barcelona, en Berlijn.

Top 6 legale Nederlandse casino's

We wijzen je graag de weg in onze top 6 van de Nederlandse casino's met een vergunning voor online casino aanbod. Bij ons vind je onafhankelijke reviews.

5 stars casino

giftbox white

 

Casino

White spins

 

Slots

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

Dubbele welkomst offer

White spins

200 free spins

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

 

1800+ games

White spins

 

Directe uitbetaling

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

Snel - betrouwbaar

White spins

Slot Games

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

Casino

White spins

Slot Games

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

Snel - betrouwbaar

White spins

Slot Games

LEES ONZE REVIEW

Wij raden aan om alleen bij online casino's en bookmakers te wedden die een vergunning hebben van de KSA om legaal online casino en sportwedden aan te bieden.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Legaal zijn Leovegas, VBet, Tonybet, One Casino, Goldrun Casino, Betnation, ComeOn!, Unibet, Casino 711, Circus Casino, Kansino, Bet365, BinGoal, GGPoker, Tombola, Fair Play Online, JACKS, 777Casino.

18+ speel bewust - verantwoord spelen - Voorkom spijt, Stop op tijd, 18+

FAQ – veelgestelde vragen over Candy Crush

Wat voor game is Candy Crush Saga?

Candy Crush Saga is een gratis ‘match-three puzzel video game’ die werd uitgebracht door King Digital Entertainment in 2012, oorspronkelijk voor Facebook, maar versies voor iOS, Android, Windows Phone, en Windows 10 volgden al een aantal maanden later wegens groot succes. Candy Crush Saga is de opvolger van hun browserspel Candy Crush.

Is Candy Crush nog steeds populair in 2022?

Candy Crush had 255 miljoen gebruikers in 2021, terwijl het er in 2020 nog 273 miljoen waren. Ondanks de wat dalende cijfers in  2021, is het spel nog steeds superpopulair.

Hoeveel levels heeft Candy Crush Saga?

Er zijn meer dan 10.000 levels in Candy Crush Saga. King voegt er elk jaar meer

toe; een perfecte strategie om oude spelers weer voor zich te winnen!

Wat is het verschil tussen Candy Crush Saga en Candy Crush Friends?

Candy Crush Friends Saga ziet er beter uit dan zijn voorganger Candy Crush Friends. De personages in dit spel voegen echter een extra niveau van strategie toe. De levels zijn er enkele honderden, en dit maakt het spel wellicht meer laagdrempelig. Let op want ook dit spel werkt verslavend.

Hoeveel mensen spelen Candy Crush Saga?

In 2021 waren het 255 miljoen spelers, en in 2015 beleefd dit spel een piek. Zie hieronder hoeveel spelers per jaar Candy Crush had in de periode 2013 tot 2021:

 

Jaar

Spelers (uitgedrukt in miljoenen)

2013

287

2014

322

2015

327

2016

303

2017

293

2018

283

2019

272

2020

273

2021

255

Hoeveel levels heeft Candy Crush Saga?

Er zijn in 2022 al 12.400+ levels te spelen in Candy Crush Saga, in zo’n 100 werelden. King blijft echter altijd bezig met nieuwe avonturen!

Is Candy Crush Saga spelen goed voor de hersenen?

Wanneer je Candy Crush Saga speelt, zullen de prachtige kleuren het beloningssysteem van je hersenen activeren. Ook is het bevorderlijk voor het verhogen van cognitief gedrag, als memoriseren.

Heeft iemand ooit het einde van Candy Crush Saga bereikt?

Jazeker, bijvoorbeeld internetondernemer Simon Leung, hem is het gelukt om op zijn smartphone ieder level van Candy Crush Saga vrij te spelen.

Tot Slot

Het leukste van Candy Crush Saga is het geweldige aantal levels, die maar door blijven groeien: King houdt zijn fans dan ook netjes op de hoogte van alle nieuwe levels, via de Forums. Toch vindt niet iedereen dat Candy Crush Saga het beste Candy Crush spel is. Een groot aantal spelers is van mening dat Candy Crush Soda juist het leukste vervolg was in de Candy Crush serie.

Uit de cijfers blijkt dat niet, integendeel, want Candy Crush haalde in 2021 1,2 miljard dollar op: het werd het zevende meest verdienende mobiele spel ter wereld. Wanneer we alle platformen in beschouwing nemen is Candy Crush al meer dan 2,7 miljard keer gedownload. Het spel uitproberen is de moeite waard, maar let op, je zult jezelf een tijdslimiet moeten stellen!