Online pokeren; Hoe werkt dat?

Pokeren is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Dit komt onder meer doordat er jarenlang programma’s over pokeren zijn uitgezonden op televisie. Inmiddels is ook het online pokeren een groot succes en leggen duizenden pokerfans ook virtueel graag een kaartje. Dat is niet vreemd, want door de online variant kan je helemaal zelf beslissen wanneer je vanuit je eigen luie stoel wilt meespelen. Maar hoe werkt online pokeren nou precies?

De spelregels van online pokeren

De spelregels voor het online pokeren zijn eigenlijk precies hetzelfde als voor het live pokeren. Dit maakt het heel makkelijk om ook online te gaan spelen. Daarnaast worden online verschillende varianten van het spel aangeboden, zoals het bekende Texas Hold’em of Omaha hi/lo. Hierdoor kun je helemaal zelf beslissen aan welke pokertafel je wilt aanschuiven.

Naast alle overeenkomsten, is er één groot verschil tussen online en live pokeren. Er wordt in online pokerrooms namelijk vaak gewerkt met een shot clock. Hierdoor heb je minder tijd om tot een beslissing te komen. Tijdens het live pokeren wordt er bijna nooit met een tijdslimiet gespeeld en kan je je keuze langer overwegen.

Is online poker betrouwbaar?

Tegenwoordig zijn er aardig wat pokerwebsites om bij te spelen. Toch vragen sommige mensen zich af hoe betrouwbaar het is om online te pokeren. Over het algemeen zijn de meeste pokerwebsites betrouwbaar. Zij hebben namelijk al jaren een bepaald vertrouwen opgebouwd door veel live en online toernooien te organiseren. Tijdens deze toernooien bleek hun financiële huishouding in orde te zijn en ook hun service was prima. Dit geeft spelers een vertrouwd gevoel. Daarnaast kunnen deze websites ook geen misstap maken, want dat zou hun naam en het opgebouwde vertrouwen beschadigen. Precies om deze reden geven veel websites daarom ook tekst en uitleg over de manier waarop er eerlijk gedeeld wordt en hoe dit wordt gecontroleerd door een onafhankelijke partij.

Maar om de vraag ‘Is online poker betrouwbaar?’ te beantwoorden, moeten we ook de andere kant belichten. Er zijn namelijk helaas ook minder betrouwbare websites die online pokertoernooien aanbieden. Het is belangrijk dat je deze aanbieders herkent. Zo maken dit soort websites bijvoorbeeld reclame door middel van pop-ups en online advertenties. Mocht je toch overwegen om via zo’n website online te pokeren, dan is het aan te raden om eerst een aantal reviews te lezen, zodat je weet wat je kunt verwachten. Zo ga je altijd voorbereid van start.

Wil je liever op safe spelen? Speel dan eerst mee met play chips. Deze gratis punten kun je gebruiken om de regels van het spel onder de knie te krijgen. Op bijna iedere pokerwebsite worden deze gratis punten wel aangeboden. Wanneer je voldoende geoefend hebt, kun je met echt geld gaan spelen. Realiseer je wel dat er met play chips niet altijd even serieus gespeeld wordt. Dit kan dus een vertekend beeld geven van het spel.

Is PokerStars betrouwbaar

Voordelen van online pokeren

Online pokeren heeft een heleboel voordelen. Eerder werd al het voordeel genoemd dat je helemaal zelf kan beslissen wanneer je vanuit je eigen luie stoel wilt meespelen. Maar er zijn nog veel meer voordelen van online pokeren! Een ander groot voordeel is namelijk dat er altijd spelers beschikbaar zijn. Veel poker rooms / pokerwebsites, zoals GGPoker, hebben duizenden spelers die veel en vaak spelen. Hierdoor hoef je nooit af te wachten of er voldoende spelers zijn, maar kan je aanschuiven waar je maar wilt.

Nog een voordeel is de anonimiteit die het online pokeren met zich meebrengt. Je speelt door middel van een schermnaam en bent verder volledig anoniem voor de andere spelers. Dit betekent dat het spel veel meer om je techniek draait, dan om het ‘lezen’ van je tegenspelers. Hierdoor zal je meer controle hebben op de uitkomst van het spel.

Het derde voordeel van online pokeren is het aanbod van toernooien. Vroeger moest je voor een toernooi naar een speelhal. Door het online pokeren ben je veel minder gebonden aan een tijd of plaats. Hierdoor kun je helemaal zelf beslissen wanneer je mee wilt doen en wat je wilt inzetten. Online poker is daardoor een ideale manier om even te ontspannen na het werk, of om een vrije zaterdagavond mee in te vullen.

Nog een voordeelop online pokerrooms is dat ze spellen hebben zoals Zoom. Speed Poker, Blaze Poker, Fast Forward Poker, Snap Poker en Poker zone. Met deze manier kan je nog veel meer pokerhanden per uur spelen.

Het laatste voordeel is de bonus die je krijgt als je voor het eerst online gaat pokeren. Deze bonus kun je inzetten wanneer je gaat spelen en zorgt ervoor dat je extra geld te besteden hebt. Bij normale toernooien worden er geen bonussen gegeven, dus dit is een fijne opsteker.

Waar kun je op het internet pokeren?

Op het internet zijn allerlei websites te vinden waar je online kunt pokeren. Om online te kunnen pokeren, moet je eerst een account aanmaken waar je geld op stort. Hierna kun je het tegen andere spelers opnemen. De bekendste en meest populaire websites om online te pokeren vind je in het overzicht hieronder:

 Welke verschillende poker varianten zijn er zoal?

We kennen allemaal de bekendste pokervariant: Texas Hold’em. Maar er zijn veel meer varianten online te spelen. Hieronder vind je een overzicht van de meest gespeelde varianten.

Texas Hold’em wordt het meest gespeeld van alle pokerspellen. Dit komt waarschijnlijk doordat het een vrij simpel spel is dat ook kan worden gespeeld door beginners.

Omaha hi staat qua populariteit op de tweede plek. Het lijkt veel op Texas Hold’em, maar is wat moeilijker. Het wordt daarom veel gespeeld door mensen die op Texas Hold’em zijn uitgekeken.

Omaha hi/lo wordt ook veel online gespeeld en is een variant op Omaha hi. Wanneer je Omaha hi onder de knie hebt, kun je zeker eens aan deze pokertafel aanschuiven.

7-card stud hi, ook wel stud genoemd, is de volgende. Deze variant werd vroeger het meest gespeeld, maar heeft het moeten afleggen tegen varianten waarbij meer geld te verdienen viel. Ligt dit spel je, dan kun je regelmatig leuke bedragen winnen.

Razz is een variant die vooral wordt gespeeld voor de afwisseling. Bij Razz gaat het namelijk niet om de beste hand, maar juist de low hand telt. Hoe lager hoe beter!

5-card draw heeft zijn hoogtijddagen ook gehad, maar was vroeger razend populair. Bij dit spel is het heel belangrijk dat je je tegenspelers kunt lezen, omdat het bord geen enkele aanwijzing geeft.

Lowball is de laatste variant die online veel voorkomt. Lowball is een variant op Razz en ook hier gaat het niet om de beste hand, maar de slechtste. Ook dit spel is vrij lastig en dus niet aan te raden voor beginners.

 

full house poker

Welke verschillende online poker varianten zijn er zoal?

Er zijn ontzettend veel poker varianten. De meest populaire online poker varianten zijn:

 • Texas Hold’em
 • Omaha Hi
 • 7-Card Stud
 • 2-7 Triple Draw
 • 5-Card Draw
 • Badugi
 • HORSE
 • Chinese Poker

Je kunt poker varianten wel onderverdelen in 3 hoofdsoorten:

 1. community card poker
 2. stud poker
 3. draw poker

Kort gezegd: bij ‘community card poker’ wordt er met zowel dichte als open gedeelde kaarten gespeeld, waarbij er open kaarten op tafel komen te liggen die iedereen mag gebruiken om zijn beste pokercombinatie te vormen.

Bij ‘stud poker’ krijg je een hand gedeeld waarmee je het mee moet doen. Bij ‘draw poker’ mag je een kaart wegdoen en een nieuwe kaart trekken als je niet tevreden bent met je poker hand, tot meerdere keren. Dat is afhankelijk van welke variant je speelt.

Een van de meest populaire poker varianten van dit moment is de community card variant Texas Hold’ em. Je speelt met meerdere spelers aan tafel waarbij elke speler twee kaarten krijgt gedeeld. Vervolgens beginnen de biedrondes waarbij er bij elke biedronde, zolang er nog spelers in het spel zijn, tot 4x toe een open kaart door de deler op tafel wordt gelegd (flop, turn en de river). Met die gedeelde kaarten kunnen alle spelers eventueel een nieuwe, betere poker combinatie maken. In principe wint degene met de hoogste poker combinatie.

Uitgebreide poker spelregels vind je op deze pagina op de poker regels

Omaha is ook een zeer populaire community card poker variant. De spelregels zijn bijna hetzelfde als bij Texas Hold’ em. Het verschil zit het hem er alleen in dat je vier kaarten gedeeld krijgt in het begin in plaats van twee en je moet twee kaarten gebruiken uit je hand van vier.

Voordat Texas Hold’em en Omaha hun opmars maakte, was stud poker de meest gespeelde pokervariant. Bij stud poker wordt er niet gespeeld met blinde kaarten en gedeelde kaarten, maar ieder krijgt een eigen hand gedeeld. Afhankelijk van de variant die je speelt, krijg je een mix van blinde en open kaarten voor jezelf gedeeld. De open kaarten leg je wel open voor je neer, maar worden niet zoals bij community card gedeeld gebruikt.

Ook bepalen deze open kaarten vaak van welke positie er gespeeld wordt, bijvoorbeeld degene met de laagste open kaart begint. Dit is ook een verschil met Texas Hold’em en Omaha waarbij de positie van tevoren bepaald is. Daarbij schuift de dealer button elke ronde een plaats naar links op, bij studpoker bepalen de kaarten dat. Bekendste vorm van stud poker is 7-card stud en 5-card stud.

De andere poker vorm is ‘draw’ poker, waarbij de spelers een complete hand gedeeld krijgen, maar waarbij je die mag proberen te verbeteren door het weggooien en trekken van nieuwe kaarten. De variant die je speelt bepaalt welke poker combinatie winnend is.

Bij het populaire 2-7 triple draw poker krijg je de eerste keer 5 kaarten gedeeld. In drie (triple draw) volgende (bied)rondes mag je dan nul tot vijf kaarten kaarten weggooien en vervangen door nieuwe te trekken. Het is een zgn. lowball game, dat houdt in dat je wint door juist een zo laag mogelijke poker combinatie te maken.

Andere graag gespeelde low ball poker varianten zijn Badugi (ook bekend als badougi, paduki of padooki), een ‘triple-draw low ball’ poker variant en Razz. Razz is de low-ball variant van 7-card stud, dus de spelregels zijn hetzelfde, maar in plaats van de hoogste poker combinatie wint hier juist de laagste poker combinatie. De laagste combinatie is bijvoorbeeld A-2-3-4-5. Het is geen straat, want die telt niet bij Razz.

Chinese poker is weer een andere, unieke poker variant. De poker combinaties zijn hetzelfde als bij de meeste pokervarianten, alleen krijg je bij deze variant maar liefst 13 kaarten gedeeld. Je moet deze 13 kaarten onderverdelen in drie verschillende pokerhanden. Twee handen met 5 kaarten en een hand met 3. Je moet proberen om met al je kaarten de drie beste handen te vormen om te winnen. Deze vorm is dus niet zo moeilijk om onder de knie te krijgen, je moet vooral goed op de hoogte zijn van de alle poker combinaties die je kunt maken.

Als je echt niet genoeg kan krijgen van pokeren dan moet je de volgende poker variant zeker proberen: HORSE. De naam Horse is eigenlijk een afkorting van alle pokervarianten die achter elkaar door worden gespeeld:

 • Hold’em
 • Omaha Hi-Lo
 • Razz
 • Seven Card Stud
 • Eight or Better (Hi-Lo) Seven Card Stud

Elke variant speel je voor een bepaalde tijd en dan ga je door naar de volgende poker variant.

chinees poker

Zijn er voor online poker speciale poker strategieën?

Online poker spelen verschilt op een aantal manieren van het pokeren aan tafel. Daarbij zijn overeenkomsten te vinden in de poker strategie, maar ook verschillen.

De belangrijkste algemene poker strategie tips die voor beide gelden nog even op een rijtje:

 • Zorg dat je de poker regels en de poker combinaties goed kent
 • Speel niet alle handen en speel agressief. Want als je vlot speelt geeft dat je tegenstander het idee dat je het spel onder de knie hebt en dat je weet wat je doet.
 • Speel je sterke handen snel uit
 • Verdedig je Big Blind
 • Als je twijfelt: weggaan, Fold!
 • Speel alleen voor je plezier, niet om je verliezen goed te maken!

De duidelijkste verschillen tussen online poker versus live poker aan tafel zijn:

 1. Online poker gaat sneller

Een belangrijk verschil tussen online poker en gewoon poker is dat online poker sneller gaat. Bij online poker speel je gemiddeld 100 handen per uur ten opzichte van live poker aan tafel waarbij dat gemiddelde op ongeveer 30 handen per uur ligt.

 1. Online poker kun je op meerdere poker tafels tegelijk spelen

Een ander verschil is dat je online ook de mogelijkheid om op meerdere tafels tegelijk te spelen. Maar dat maakt het ook onoverzichtelijker en alles bij elkaar moeilijker. Zorg dus dat je de poker regels en combinaties goed kent als je online gaat spelen. De meeste poker sites en casino websites hebben daarvoor demo websites of gratis oefen poker sites beschikbaar.

 1. Gebruik van pokersoftware

Bij online poker kun je gebruik maken van software om je winkansen te verbeteren. Aan de hand van de kaarten die je in je hand hebt kun je natuurlijk uit je hoofd proberen te berekenen wat voor kans je hebt om een bepaalde kaart te krijgen. Want er zitten 52 kaarten in een stok, je hebt er al een aantal van in je hand en aan de hand van de combinatie die je wilt maken, kun je dat met kansberekening zelf uitrekenen.

Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Er zijn voor online poker veel hulpmiddelen in de vorm van apps en software te krijgen die van alles voor je uitrekenen. Erg handig want je kunt sneller beslissen of je een hand moet spelen of niet.

Hier vind je een aantal goede gratis poker training websites die je kunnen helpen bij het goed leren online pokeren. Naast het leren pokeren geven ze ook uitleg over poker strategieën en hoe je ze kunt toepassen.

 • Upswing Poker
 • Raise Your Edge
 • Run it Once
 • RedChipPoker
bedrijfsuitje organiseren met poker

Is er voor online pokeren een poker calculator?

Een poker calculator is een app of software die je kan helpen beslissen of je een hand moet spelen of niet. Je hebt het dan over een poker odds calculator. Een poker odds calculator berekent de kans van de pokerspeler om de pot te winnen aan de hand van de door zijn ingevoerde gegevens. Ze zijn beschikbaar voor meerdere varianten Poker, zoals Omaha, Texas hold’ em en stud poker. De meeste van deze poker calculators zijn verbazingwekkend nauwkeurig en geven je de uitslag supersnel. Je moet alleen niet vergeten dat het geen pokerrobots zijn. Uiteindelijk moet het spel zelf spelen, ze kunnen je er alleen bij helpen.

Hoe werkt een Poker odds calculator?

Een voorbeeld waarop een uitgebreidere poker calculator werkt.

Eerst berekent de calculator de ‘raw odds’, de kans dat je überhaupt iemand verslaat met de kaart die je gedeeld hebt gekregen. De calculator berekent vervolgens je kansen elke keer opnieuw als er een nieuwe kaart is. Er worden op topsnelheid honderdduizenden berekeningen door deze software gemaakt.

Dan gebruikt de calculator de informatie van eerdere patronen van het bieden, het aantal calls en wat je tafelpositie is en hoe sterk deze is. Bij online pokeren is het dus best slim om een poker odds calculator te gebruiken, beter dan het zelf te berekenen. Want snel beslissen en spelen straalt vertrouwen uit in je spel naar andere spelers toe.

Welke andere poker tools en poker software zijn er?

Naast poker calculators zijn er nog meer soorten apps en software beschikbaar om je te helpen bij het online pokeren. Sommige zijn zo uitgebreid dat ze speelgeschiedenis en de statistieken van de spelers aan je tafel kunnen weergeven tijdens het spel. Op basis daarvan geven ze je ‘advies’ wat je wel en niet zou kunnen spelen. Je hoeft dan zelf geen input te geven, de software berekent alles voor je tijdens het spelen zelf.

Maar omdat deze software steeds slimmer wordt en het ook veel persoonlijke informatie bevat mag je het niet overal meer gebruiken. Bij een aantal grote online poker sites kun je sommige uitgebreide poker software niet meer gebruiken, ze vinden dat het het het spel te veel op een negatieve manier beïnvloedt.

Hoe gebruik je poker software?

Je downloadt deze poker software bijvoorbeeld op je pc. Als je inlogt gaat deze software als een soort overlay over je gameplay van de pokersite heen liggen en geeft alle informatie die je nodig hebt om beslissingen te kunnen nemen. Dat gaat helemaal vanzelf. De software rekent real time mee en geeft je alle statistieken en odds die je nodig hebt. De beslissing is dan aan jou om dan te spelen of niet.

Ook hiervoor geldt: zorg er wel voor dat dit soort software het poker spel niet voor jou gaat spelen. Poker blijft een spel van geluk hebben en je bent ook afhankelijk van het spel van anderen. Het is een hulpmiddel, geen garantie dat je wint!

kaarten sneakpeak

Welke soorten poker software zijn er?

Er zijn verschillende soorten poker software. Naast basic poker calculators tot complete overlays die je tegenstander compleet analyseren op basis van hun speelgeschiedenis. Bekend zijn bijvoorbeeld HUD’s, poker tracking programma’s, seat scripting software.

Poker tracking program: Wat een poker tracking programma ongeveer doet is de ‘ruwe’ hand geschiedenis bestanden verwerken die je kan krijgen nadat een hand gespeeld is. Dit bestand is een file waar alles in staat met betrekking tot een specifiek gespeelde hand zoals tijd, datum, speler, stack size en hoe er gespeeld is. Het tracking programma zet dit vervolgens om in bruikbare informatie voor jou om het spel en je tegenstanders te kunnen bestuderen. Daarmee zou je betere beslissingen moeten kunnen nemen tijdens het spelen.

HUD’s (Heads Up Display): Naast een tracker kun je de HUD (heads up display) feature installeren. Met deze poker software kun je informatie (samen met vele andere statistieken) naast een pokerspelersnaam zien, meestal in een pop up. Wil je je hand uitspelen tegen een bepaalde speler kun je zien hoe deze speler speelt en aan hand daarvan bedenken mee wilt gaan.

Een HUD als PokerTracker 4 of Hold’em Manager 3 legt bijvoorbeeld een overlay over je online poker tafel en geeft je informatie over je tegenspelers. Je ziet real-time statistieken zoals hun pre-flop raise percentage of het aantal keren dat ze folden bij een raise. Door deze statistieken te bestuderen zou je je calls beter moeten kunnen uitspelen.

Seat scripting software: Sommige poker cash game spelers gebruiken software bekend als ‘seatscripts’ wanneer ze online spelen. Er bestaan verschillende soorten seatscripts en ze werken allemaal iets anders, maar het idee is hetzelfde. De geautomatiseerde seatscript software scant de cash game poker tafels op de online pokersite waar je speelt en vindt voor jou de optimale seat. Ze kunnen ervoor zorgen dat je de betere spelers aan de tafel vermijdt en wel een mooie positie tegen mindere goden krijgt. Deze software zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk op dit soort posities terecht komt. Zo wordt je winkans in theorie vergroot.

Online poker GTO solver: De afkorting GTO staat voor ‘Game Theory Optimal’. GTO solvers zijn een nieuwe generatie poker tools dat het pokerspel veranderd van een spel dat in de eerste instantie gebaseerd is op gevoel en intuïtie naar een spel gebaseerd op analyse en wiskunde. Deze manier van poker strategie wordt vooral toegepast bij ‘No Limit Holdem’. GTO zorgt ervoor doordat jij zo perfect mogelijk speelt, je wint omdat anderen fouten maken.

Maar omdat No Limit Holdem poker door middel van meerdere mogelijke posities, situaties en betsizes veel minder voorspelbaar is dan bijvoorbeeld schaken, waar dit op grote schaal wordt toegepast, is het nog niet mogelijk om een wiskundig perfecte strategie toe te passen. Maar GTO kan daar al heel goed bij helpen. Om het je makkelijker te maken om deze strategie te gebruiken is er software voor ontwikkeld die dat voor je doet: een GTO solver.

Een GTO solver behandeld meedere scenario’s die kunnen voorkomen en assisteert je bij het uitspelen van een van deze scenario’s. Deze verschillende scenario’s bestuderen is sowieso een goede move als je een professionele pokerspeler wilt worden.

Je hebt GTO’s zoal als een preflop all-in solver . Met deze programma’s kun je bereken in welke situaties en met welke specifieke handen je met winst all-in kan gaan voor de flop. Bekende pre-flop solvers zijn ICMizer of HRC.  PioSOLVER is een bijvoorbeeld een hele snelle post-flop GTO solver voor Holdem, voor na het spelen van een hand.

Hieronder vind je een aantal veelgebruikte tools. Let bij het werken ermee op of de pokersite waar je op speelt, de software accepteert. Sommige zijn gratis of hebben in app aankopen, sommigen kosten geld.

Poker calculators

 • Pokerranger
 • Pokercruncher
 • Flopzilla

Poker trainingsoftware

Je krijgt feedback van echte pokerspelers:

Pokerfighter

Poker trackingsoftware & HUD’s

 • Pokertracker
 • Hold em Manager
 • DriveHud

GTO’s

 • ICMizer (pre-flop)
 • HRC (pre-flop)
 • PioSolver (post-flop)
 • Simple Postflop

Poker Databases

In poker databases kun je van de meeste spelers die online poker gespeeld hebben de hand historie opvragen als je meer wilt weten over wie je tegenover je hebt:

 • Official Poker Rankings
 • Poker Table Ratings
 • Sharkscope

Is poker software legaal

Poker software gebruiken op zich is niet illegaal. Wel is het zo dat sommige pokersites bepaalde software blokkeren waarvan zij vinden dat het richting ‘cheaten’ gaat, in plaats van dat het een hulpmiddel is om je beter leren pokeren. De tools die de speler precies in real time informeren wat je moet doen of spelers die complete databases met profielen van spelers beheren en informatie daarover delen met anderen, daarvan vinden zij dat je een oneerlijk voordeel hebt ten opzichte van andere spelers en dit soort software verbieden zij dan ook.

De websites die online poker aanbieden hebben er ook best last van. Er zijn veel recreatieve pokerspelers die afhaken omdat ze inmiddels weten dat ze getracked worden en op deze manier geen zin meer hebben in een potje online poker.

De poker websites proberen dit onder andere tegen te gaan door

 1. Door Anoniem of met een ‘algemeen’ Account te mogen spelen.
 2. Quick Seating is een mogelijkheid op sommige sites dat spelers automatisch een tafel wordt toegewezen. Dit kan voorkomen dat de ‘sharks’ zich niet kunnen richten op de minder sterke spelers.
 3. Limited Hand Histories is een optie die wordt toegepast door de recreatieve pokersites zoals Global Poker, zodat je minder goed getracked kan worden. Maar in de praktijk blijkt dat dit minder effectief is als anoniem kunnen spelen. Want het blijkt dat er nog genoeg manieren zijn om via een omweg een HUD te installeren.
 4. Minder Player Rewards, zoals geen VIP-systeem en andere uitgebreide beloningsystemen. Dit blijkt spelers te weren die alleen op pokersites komen om snel aan mindere spelers te verdienen.

Op Pokerstars vind je een voorbeeld welke pokersoftware wel en niet is toegestaan bij hun.

Veel gestelde vragen over online poker

In dit artikel las je hoe online pokeren werkt, over de betrouwbaarheid ervan, welke pokervarianten online het meest gespeeld worden, welke voordelen het online spelen van poker met zich meebrengt en op welke websites je het beste online kunt pokeren. Ook las je over de nieuwe wet die vanaf oktober ingaat en die het mogelijk maakt om vanaf dan ook in Nederland legaal online te pokeren.

Welke poker varianten zijn populair?

Texas Hold’em is de meest bekende variant. Hiernaast heb je ook Omaha High (en Low), Seven Card Stud en Five Card Draw als geliefde variaties. Voor een beschrijving van de verschillen kun je het artikel hierboven lezen.

Is online poker legaal in Nederland?

Per 1 oktober 2021 kunnen online goksites en digitale casino’s hun virtuele deuren openen om te gokken. Ook online poker is legaal volgens de Nederlandse wetgeving vanaf die datum. Tenminste voor de websites met een vergunning. Holland Casino is een van de eerste 28 bedrijven met deze toestemming.

Is het veilig om online poker te spelen?

Een groot deel van de websites voor online pokeren zijn betrouwbaar. Omdat je als platform spelers nodig hebt, zetten ze er veel op in om het vertrouwen op te bouwen. Dit willen ze natuurlijk niet graag teniet doen door je op te lichten. Wil je zeker zijn dat de website veilig is, kijk dan of ze een vergunning hebben. Vanaf 1 oktober 2021 is online poker namelijk legaal op voorwaarde dat de aanbieder een Nederlandse kansspelvergunning heeft.

Wat is de rangorde van Texas Hold’em pokerhanden?

Dit zijn van beste naar slechtste de combinaties van Texas Hold’em. Ook andere varianten van het poker spel kennen dezelfde volgorde.

 1. Royal flush
 2. Straight flush
 3. Four of a kind
 4. Flush
 5. Full house
 6. Straight
 7. Three of a kind
 8. Two pairs
 9. One pair
 10. High card

Wat is video poker?

Dit is een kruising tussen een gokkast en het poker spel. Het verschil met andere speelautomaten is dat je hier wel strategisch kunt spelen. Het is geen puur geluksspel. Je speelt in principe een spel Five Card Draw. Uit de uitbetalingstabel of ‘pay table’ kun je aflezen welke pokerhanden uitbetalen en hoeveel. Een uiteenzetting van Five Card Draw vind je hierboven in het artikel terug.

Lees hieronder alle informatie en nieuws over online casino’s, Poker rooms, de poker spelregels, GGpoker, video poker spelen, poker bankroll  en betrouwbare online casino´s

Poker rooms

Poker rooms

Poker rooms; waar kan je nog legaal poker spelen? Sinds 1 oktober 2021 zijn er vele poker rooms gesloten in Nederland, aangezien ze anders geen kans meer gingen maken op de vergunning om legaal poker aan te kunnen bieden. Maar hieronder vind je de online casino's met...

read more
Governor of Poker

Governor of Poker

Governor of Poker; Alles wat je ooit hebt willen weten Governor of Poker, GOP, is het pokerspel waarbij je echt speelt voor je plezier en niet gaat voor het grote geld. Maar wat maakt Governor of Poker zo populair, wat zijn de voor- en nadelen, en hoe betrouwbaar is...

read more
Poker combinaties

Poker combinaties

Poker combinaties: deze poker handen moet je uit je hoofd leren Poker combinaties binnen Texas Hold'em vs Omaha Poker         De poker combinaties die je kunt maken met Texas Hold'em en Omaha Poker zijn hetzelfde. De poker regels zijn over de breedte ook hetzelfde....

read more
Video poker calculator

Video poker calculator

Is er een Video Poker calculator?  Een van de meest bekende spellen in fysieke en online casino’s is videopoker. Dat is niet zo heel gek, aangezien het een van de beste kansen biedt om in het casino te winnen. Daarnaast is er ook online een enorm aanbod van dit...

read more
Kun je video poker spelen op een android toestel

Kun je video poker spelen op een android toestel

Kun je video poker spelen op een android toestel? Sinds de komst van diverse mobiele apparaten hebben we altijd toegang tot informatie, maar ook de leukste spelletjes en apps. De wereld van online casino’s is al een tijd in ontwikkeling en hier zijn tegenwoordig ook...

read more
Hoe speel je poker en wat zijn de pokerregels?

Hoe speel je poker en wat zijn de pokerregels?

Wat zijn de poker regels en hoe speel je poker? Poker regels zijn simpel. Elke speler krijgt bij de meeste vormen van poker een aantal kaarten gedeeld, dat noem je een poker hand. Met die hand probeer je poker combinaties te vormen. De beste of hoogste poker...

read more
betcity-casino

Online casino nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen over Online Casino´s? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Naam
E-mailadres(Required)
Toestemming

De Vergunde NederLandse Online Kansspelaanbieders (VNLOK) is gelanceerd.

De nieuwe branchevereniging rekent de vijf grootste landgebonden kansspelaanbieders die ook online willen tot haar leden. De vereniging staat open voor alle vergunde aanbieders.

Een groep van vooraanstaande landgebonden aanbieders van kansspelen is een nieuwe branchevereniging gestart. De volgende vijf bedrijven zijn sinds 9 september verenigd in VNLOK:

#

Bedrijf

Online Casino

3.

Jacks Casino logo

JOI Gaming Ltd (JVH gaming & entertainment)

Jacks Casino logo

Jack’s Casino Online

4.

Janshen-Hahnraths-Group logo

FPO Nederland B.V. (Janshen Hahnraths Group)

Fair play Casino

5.

ZE betting logo

ZEbetting & Gaming Nederland B.V.

ZEturf-logo

ZEturf

Bingocams

Bingocams Online Bingo met jackpots Bingocams bestaat sinds 2010. Het is een website die oorspronkelijk werd opgericht door Dazzletag Entertainment Limited, een onderdeel van de Begame Group uit Malta. Dazzletag Entertainment Limited heeft een licentie en wordt in...

read more
Hommerson Casino

Hommerson Casino

Hommerson Casino’s ; Wat en waar kan je spelen?   Hommerson Casino’s is een gerenommeerde Nederlandse gokhal met meerdere vestigingen in het land. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, de voor- en nadelen van en meer.  Korte geschiedenis van...

read more
Partypoker

Partypoker

Partypoker Partypoker en Bwin, deze twee bekende gokmerken zijn beiden onderdeel van megaconcern Entain, waar overigens ook nog Ladbrokes bij thuishoort. Ook deze tychoon moet nog even wachten voordat het de Nederlandse markt mag betreden, omdat Bwin in maart 2019 nog...

read more
Pokerstars

Pokerstars

PokerStars PokerStars is een online pokersite waar je gratis en voor geld pokeren. Ze bestaan al sinds 2001 en zijn uitgegroeid tot een van de grootste online pokerrooms ter wereld waar je met echt geld kunt pokeren. Ze hebben ongeveer 60% van het online pokermarkt in...

read more
LeoVegas

LeoVegas

LeoVegas Ook een grote naam in de markt: het Zweedse LeoVegas, gespecialiseerd in mobile gaming en online casino’s. Ook deze goktychoon kreeg een riante boete aan de broek omdat het zich oneigenlijk tot Nederlandse gokkers richtte in oktober 2019. Dat was al de tweede...

read more
MrGreen

MrGreen

Mr.Green William Hill Limited, het bedrijf waar de merken William Hill en Mr. Green onder vallen, kreeg in 2018 nog een boete van de KSA omdat het bedrijf zich richtte op de Nederlandse speler. De afkoelperiode van 24 maanden is daardoor al wel ten einde. Het bedrijf...

read more
William Hill

William Hill

William Hill  William Hill Limited, het bedrijf waar de merken William Hill en Mr. Green onder vallen, kreeg in 2018 nog een boete van de KSA omdat het bedrijf zich richtte op de Nederlandse speler. De afkoelperiode van 24 maanden is daardoor al wel ten einde. Het...

read more
Loyal Casino

Loyal Casino

Loyal Casino Is het Oranje Casino misschien niet meer zo dol op oranje als voorheen? Als we kijken naar hun nieuwe naam heeft het bedrijf gekozen voor LOYAL (en niet voor ROYAL..)  Hun naamsverandering is echter niet zonder reden! Online casino's mogen namelijk niet...

read more
Casino Winner

Casino Winner

Casino Winner  Spant Casino Winner nu de Kroon? Sinds 2019 heeft Kroon Casino niet alleen een andere naam gekregen, maar ook een wat andere uitstraling. Dit heeft te maken met de Nederlandse wetgeving die niet gecharmeerd is van internet casino’s zonder Nederlandse...

read more
Merkur Casino

Merkur Casino

Merkur Casino Met zes fysieke casino’s in Nederland is Merkur Gaming onderdeel van de Gauselmann Group uit Duitsland. Dit bedrijf biedt bovendien al veel digitale gokspellen aan. Wat dat betreft lijkt toetreding in Nederland ons ook niet zo gek. De eerste tien online...

read more

Lees meer over online punto banco spelen in onze artikelen over punto banco:

Live casino

Live casino

Wat is een live casino? De termen ‘Live Casino’ of Live Dealer Casino’ betekenen zoveel dat je via internet live casino spelen speelt. Dit alles gaat via een speciale videoverbinding met hightech camera’s en slimme software, zodat je direct vanuit huis kunt spelen....

read more
Het percentage kansspelbelasting bij Unibet

Het percentage kansspelbelasting bij Unibet

Wat is het percentage kansspelbelasting bij Unibet? Moet ik in het casino nou kansspelbelasting betalen of niet? En hoe zit dat bij digitale kansspelen, zoals bij Unibet? Menig casinoliefhebber vraagt zich dat af. Wij spraken erover met Armijn Meijer van onetime.nl....

read more

Lees meer over online sic bo spelen in onze blog artikelen over sic bo:

Hoe speel je Sic Bo en wat zijn je winkansen

Hoe speel je Sic Bo en wat zijn je winkansen

Hoe speel je Sic Bo en wat zijn je winkansen Sic Bo is een dobbelspel van Chinese oorsprong. Sic Bo spelen is supersimpel. Bij Sic Bo schud je drie dobbelstenen. Je kunt inzetten op hoe de dobbelstenen kunnen vallen. Op de speeltafel is te zien welke odds/verwachte...

read more
Waar kan ik het beste Sic Bo online spelen

Waar kan ik het beste Sic Bo online spelen

Waar kan ik het beste Sic Bo online spelen? Sic Bo inline spelen is in Azië een enorm populair dobbelspel. De mensen spelen het daar veel in het casino, maar ook op straat is het dobbelspel enorm populair. Op straat is het een belangrijke sociale activiteit. Het...

read more

Lees meer over online bingo spelen in onze blog artikelen over online bingo:

Bingocams

Bingocams Online Bingo met jackpots Bingocams bestaat sinds 2010. Het is een website die oorspronkelijk werd opgericht door Dazzletag Entertainment Limited, een onderdeel van de Begame Group uit Malta. Dazzletag Entertainment Limited heeft een licentie en wordt in...

read more
Live casino

Live casino

Wat is een live casino? De termen ‘Live Casino’ of Live Dealer Casino’ betekenen zoveel dat je via internet live casino spelen speelt. Dit alles gaat via een speciale videoverbinding met hightech camera’s en slimme software, zodat je direct vanuit huis kunt spelen....

read more
Online bingo spelen bij Holland Casino Online

Online bingo spelen bij Holland Casino Online

Kun je bingo spelen in het Holland Casino online? Je kunt nog niet online bingo spelen in het Holland Casino, alleen live bingo in het casino zelf. Op dit moment is het niet legaal om een online casino te beginnen in Nederland. Pas vanaf oktober 2021 is het ook in...

read more

Lees meer over online pokeren  in onze blog artiken over online pokeren:

Poker rooms

Poker rooms

Poker rooms; waar kan je nog legaal poker spelen? Sinds 1 oktober 2021 zijn er vele poker rooms gesloten in Nederland, aangezien ze anders geen kans meer gingen maken op de vergunning om legaal poker aan te kunnen bieden. Maar hieronder vind je de online casino's met...

read more
Governor of Poker

Governor of Poker

Governor of Poker; Alles wat je ooit hebt willen weten Governor of Poker, GOP, is het pokerspel waarbij je echt speelt voor je plezier en niet gaat voor het grote geld. Maar wat maakt Governor of Poker zo populair, wat zijn de voor- en nadelen, en hoe betrouwbaar is...

read more

Lees meer over online blackjack spelen in onze blog artiken over online blackjack of live blackjack

Blackjack schema’s

Blackjack schema’s

Blackjack schema’s: De perfecte handleiding Voordat we de Blackjack schema's gaan bespreken met de blackjack strategieën zetten we de blackjack basisregels nog even op een rijtje. Deze blackjack regels zijn gebaseerd op de klassieke blackjack versies zoals het...

read more
Blackjack spelregels

Blackjack spelregels

Blackjack spelregels: Een complete handleiding Hoe werkt Blackjack eigenlijk en wat zijn de blackjack spelregels.  Een blackjack spel begint met het aankondigen van de dealer dat er mag worden ingezet. Op dit moment plaats je het aantal chips op de plaats die daarvoor...

read more

Lees meer over online roulette spelen in onze blog artiken over online roulette of live roulette

Kun je online roulette spelen op de Iphone

Kun je online roulette spelen op de Iphone

Kun je online Roulette spelen op de iPhone U kunt online roulette spelen op de iPhone zowel op een website als via iPhone apps. Er zijn in de App store verschillende roulette apps beschikbaar. U kunt ook roulette spelen via bekende casino websites of roulette...

read more
Hoe ziet een Hollandse roulette eruit

Hoe ziet een Hollandse roulette eruit

Hoe ziet een Hollandse roulette eruit? De aanpassing die gemaakt is met de Amerikaanse roulette en Franse roulette is simpel. Een klassieke roulettetafel wordt voorzien van een nieuw laken met de Dutch® indeling. De roulettecilinder is geïntegreerd in de tafel, wat...

read more

Lees meer over online craps spelen in onze blog artikelen over online craps

Live craps

Live craps

Live craps: Hier kun je terecht! Craps is een casinospel dat in Nederland nog niet zo veel gespeeld wordt. In de Verenigde Staten is het echter een bijzonder populair spel. Ondanks het gebrek aan populariteit in ons land kan het wel in een aantal online casino’s...

read more
Craps spelregels

Craps spelregels

Craps spelregels: Een complete handleiding Hoe werkt craps eigenlijk en wat zijn de craps spelregels.  Bij Craps, gooit een shooter(werper) een paar dobbelstenen om een Point vast te stellen – en bets/weddenschappen worden daarna ingezet of de shooter hetzelfde Point...

read more
Werkt het martingale systeem bij craps?

Werkt het martingale systeem bij craps?

Werkt het martingale systeem bij craps? Veel gokkers in het fysieke en online casino zweren bij bepaalde inzetsystemen, waarmee ze uiteindelijk van het huis kunnen winnen. Eén van de meest voorkomende tactieken is het martingale systeem. Maar werkt deze methode ook...

read more

Lees meer over online gokken op weddenschappen en online fruitautmaten

Online krasloten

Online krasloten

Online krasloten ervaringen: krassen we ons rijk? Krasloten, we kennen ze allemaal. Vaak word je er mee geconfronteerd bij de sigarenwinkel op de hoek, de servicebalie bij de supermarkt en de kassa bij de plaatselijke drogisterij. Het is ook een spannende ervaring, de...

read more
Online gokkasten

Online gokkasten

Online gokkasten: alles wat je wil weten Voor iedereen die al enkele decennia op deze aardkloot rondloopt, staat het beeld van de gokkast nog op het netvlies gebrand. Patat halen voor het hele gezin en terwijl je wacht, een muntje in de gokkast werpen en hopen dat je...

read more