Spelregels Craps

In het begin kan de layout van de craps tafel nogal overweldigend overkomen, maar wanneer je eenmaal de basis onder de knie hebt dan blijkt craps toch een relatief eenvoudig spel te zijn. Lees hier de Craps spelregels

Bij craps wedden spelers op de worp van de dobbelsteen. In het spel wordt een paar zeskantige dobbelstenen gebruikt. De ‘shooter’ is de speler die de dobbelstenen gooit. Iedere speler aan de tafel krijgt de kans de dobbelstenen te gooien.

De dobbelstenen worden met de klok mee doorgegeven na iedere nieuwe ronde. Als een nieuwe ronde craps begint, kiest de shooter twee dobbelstenen om te rollen. De shooter moet een nieuwe ‘line bet’ (inzet) maken (op de ‘pass line’ of ‘don’t pass line’).

Andere spelers aan de tafel zetten ook in. De shooter begint de ronde door de dobbelsteen van de tegenoverliggende wand van de tafel af te laten rollen. De eerste gooi van de shooter staat bekend als de ‘come-out roll’.

De Craps spelregels; Gooi goed en win!

De Come-Out Roll

Als de come-out roll een 7 of 11 is, dan wint de ‘pass line’ inzet en de ‘don’t pass’ inzetten verliezen. Dit scenario eindigt de ronde.

Als de ‘come-out roll’ een 2, 3 of 12 (of craps) is, dan verliest de ‘pass line’ en de ‘don’t pass line’ wint of speelt gelijk (gelijk spel vindt plaats als de ‘come-out roll’ 12 is).

Als de come-out roll een 4, 5, 6, 8, 9 of 10 is, dan wordt dat specifieke aantal, het punt van de speler. De dealers aan de tafel zullen dan een puck op dat specifieke getal op de tafel leggen. De shooter blijft de dobbelstenen gooien totdat hij of zij het aantal ogen gooit van het punt of als hij de verliezende worp gooit (craps) door een 7 te gooien. Als het punt gegooid wordt, winnen spelers die op de ‘pass line’ hebben ingezet en de spelers die op ‘don’t pass line’ hebben ingezet, verliezen. Als een 7 wordt gegooid voor het punt, dan verliezen de pass line inzetten en de don’t pass inzetten winnen.

Craps huren

Graag een vrijblijvende prijsopgaaf?

Soorten inzetten

Pass Line

Pass line inzetten zijn de gemakkelijkste craps inzetten die je kunt maken. Wanneer je op de ‘pass line’ inzet, wed je dat een 7 of 11 gegooid zal worden bij de come-out roll. Als een shooter 7 of 11 gooit op de come-out roll, verdubbel je je geld. Als de shooter echter 4, 5, 6, 8, 9 of 10 gooit, is een punt vastgelegd. Als je de pass line wilt inzetten, wil je dat het punt weer gegooid wordt (voordat de shooter 7 gooit). Als de shooter het punt gooit voordat hij 7 gooit, dan wordt je pass line inzet verdubbeld.

Als de shooter 2, 3 of 12 (of craps) gooit op de come-out roll, dan verlies je je pass line inzet. Als een punt is vastgelegd en 7 wordt gegooid voor de puntwaarde, dan verliest de pass line inzet ook.

Don’t Pass Line

Don’t pass inzetten zijn het tegenovergestelde van pass line inzetten. Als je een don’t pass inzet maakt, wed je in feite tegen de shooter. Je wilt dat de shooter een verliezende worp (crap) maakt (2, 3 of 12 gooit) op de come-out roll. Als een punt vastgelegd wordt op de come-out roll, dan is het je doel als don’t pass inzetter dat de shooter 7 gooit voordat hij het vastgelegde aantal ogen (punt) gooit.

Come inzetten

Een come inzet is als een pass line inzet. Je kunt een come inzet op iedere worp van de dobbelstenen maken. Come inzetten worden gemaakt nadat een punt is vastgesteld. Als een shooter een 7 of 11 gooit nadat een come inzet is gemaakt, wint de come inzet. Als een shooter een 2, 3 of 12 gooit nadat een come inzet is gemaakt, verliest de come inzet. Als de shooter een ander aantal ogen gooit, zullen alle come inzetten naar een kleinere genummerd vak op de tafel verhuizen. Als dat aantal ogen geworpen wordt voordat de shooter 7 gooit, dan wint de come inzet. Als de 7 voor het aantal ogen gegooid wordt, dan verliest de come inzet. Don’t come inzetten zijn het precieze tegenovergestelde van de come inzetten.

Don’t Come inzetten

Don’t come inzetten winne als een shooter een 2 of 3 gooit nadat een punt is vastgelegd (een 12 is gelijk spel). Als er een 4, 5, 6, 8, 9 of 10 gegooid wordt, dan moet er eerst een 7 gegooid worden en daarna het aantal ogen worden herhaald voordat de don’t come bet wint.

Dit alles lijkt misschien ietswat ingewikkeld, maar zo gauw je begint te spelen zul je het onder de knie krijgen. Probeer een gratis online craps spel te downloaden zodat je kunt oefenen en jezelf vertrouwt maakt met de regels en inzetprocedures.

 

%

Moeilijkheidsgraad

%

Omloopsnelheid

Max. aantal spelers

Populariteit

Proposition Bets

De inzetten waarmee de spelers in de problemen kunnen komen, zijn de andere inzetten op het speelveld. Veel van deze inzetten bieden extreem verleidelijke uitbetalingen zoals 8-1, 15-1, en zelfs 30-1. Een goede vuistregel in casino’s is dat hoe groter de geboden uitbetaling, hoe slechter de echte kansen. Als je een 1000-1 kans op een inzet krijgt, kun je er zeker van zijn dat de kansen waartegen de gebeurtenis echt gebeurt, astronomisch zijn.

 

 

Craps kansen uitgelegd

De beste inzetten op het speelveld zijn Pass/Don’t pass en come/don’t come met odds. De odds betalen uit tegen de ware odds van het gerolde punt, wat betekent dat er geen huis marge is. Je kunt verwachten veel meer te krijgen dan dat. Andere inzetten die een redelijke huis marge hebben, zijn het kopen en plaatsen van individuele nummers.

 

Wilt u graag onze Crapstafels huren?

Voor elke vraag over onze Crapstafels of anderszijds:

Enkele slechte prop bets bij craps zijn o.a.:

Hardway Bets: Betaalt 7-1 en 9-1. Huis marge is rond zeven en negen procent.

Iedere zeven: Betaalt 4-1, Huis marge 16.67 procent.

Horn Bet: Betaalt 15-1 en 30-1. Huis marge is rond 12.5 procent.

Terwijl het leuk kan zijn om allerlei hoge odds bets bij craps te spelen, liggen je beste kansen in het proberen de nummers te dekken, gewoonlijk door geld op de pass of come line te hebben als er gerold wordt, of door tegen de werper te gokken met don’t bets.

Craps huren