Full House Casino's
18+

Wedden op de Keuken Kampioen Divisie 2022/23

De allerleukste en meest bijzondere competitie van Europa is weer van start gegaan: De Keuken Kampioen Divisie. Ook in het seizoen 2022/23 strijden zestien clubs om het kampioenschap, directe promotie en een felbegeerd play-off ticket. Het belooft spannender dan ooit te gaan worden.

Niet eerder was de Keuken Kampioen Divisie zo sterk als in het seizoen 2022/23. Degradanten PEC Zwolle, Willem II en Heracles Almelo zijn qua financiële huishouding, sponsor portefeuille en publieke belangstelling gewoon middenmoot Eredivisie ploegen. Daarnaast heb je ook ADO Den Haag, dat vorig seizoen op de valreep nét niet promoveerde, NAC Breda en De Graafschap, die beiden twee seizoenen geleden nét niet promoveerde, VVV-Venlo en Roda JC die adel verplicht promotie-ambities moeten hebben.

Tel je even mee? Dat zijn al zeven teams die voor het hoogst haalbare gaan. Tel daar Almere City, FC Eindhoven en Helmond Sport ook maar bij. Dan heb je tien teams die gaan strijden om twee plekjes die direct recht geven op promotie naar de Eredivisie.

ive-betting-voetbalwedden

Torenhoge outright odds

Dat er zoveel clubs mee kunnen doen om het kampioenschap zie je ook terug in de outright odds van de bookmakers. Waar een weddenschap op een titel voor Ajax (plusminus 1.60) of PSV (plusminus 2.50) nu niet direct money makers zijn, kan het goed zijn eens een divisie lager te kijken. Wacht echter niet te lang met het plaatsen van je weddenschap want de odds dalen snel als de bookmakers kunnen duiden hoe de krachtsverhoudingen in de competitie liggen.

In dit artikel belichten we elke potentiële titelkandidaat kort en geven we onze mening over de odds en de kansen die het betreffende team heeft om daadwerkelijk hoge ogen te gooien.

Heracles Almelo (odds 5.00)

Je leest het goed. De laagste odds voor de titelfavoriet van de Keuken Kampioen Divisie zijn gesteld op 5.00. Deze odds zijn voor Heracles Almelo, de club die vorig seizoen zo tragisch degradeerde na vijftien jaar op het hoogste niveau te hebben gespeeld. Werkelijk alles ging mis in de laatste maanden van het seizoen. Na op de laatste speeldag te zijn veroordeeld tot het spelen van play-offs bleek Heracles niet opgewassen tegen Excelsior en was de schok compleet. Veel spelers verlieten Almelo en ook de Spaanse trainer Carlos Vicens, die als assistent van Pep Guardiola de overstap van Manchester City naar Almelo zou maken, kwam niet. In de ervaren Brabander John Lammers werd een nieuwe trainer gevonden en oud-spelers Thomas Bruns en Marko Vejinovic werden terug naar Almelo gehaald. De eredivisie-waardige voorhoede Bakircioglu – Armenteros – Laursen bleef intact, wat Heracles’ ambitie om direct terug te promoveren nogmaals onderstreept. In de eerste wedstrijd van het seizoen geef Heracles direct een indrukwekkend visitekaartje af door ADO Den Haag in de eerste helft helemaal op een hoop te spelen: 4-0.

Full-House oordeel:

Wij denken dat van alle goede ploegen in de KKD Heracles de beste selectie heeft. We adviseren je dan ook heel snel in te zetten op odds van 5.00.

FullHouse-score: 9

PEC Zwolle (odds 5.50)

Dat PEC Zwolle uit de Eredivisie ging degraderen, was al langer bekend. De Zwollenaren misten onder de teruggekeerde succestrainer Art Langeler de competitiestart volledig en opvolger Dick Schreuder kreeg het gat met de ploegen boven PEC niet meer dicht. De snelle degradatie betekende wel dat PEC zich al vroeg kon richten op het nieuwe seizoen. Met Lennart Thy en Apostolos Vellios werden transfervrij twee nieuwe spitsen aangetrokken. De 35-jarige Bart van Hintum kwam over van FC Groningen en moet leiding gaan geven aan de Zwolse defensie. Vooralsnog voetbalt talent Eliano Rijnders nog in Zwolle, maar de kans is groot dat hij voor 31 augustus, wanneer de transfermarkt sluit, nog vertrekt.

Full-House oordeel:

Wij zien PEC Zwolle zeker meedoen om directe promotie, maar vinden PEC zeker niet de beste selectie hebben. Wij zouden niet inzetten op de kampioensodds van 5.50. Wij denken bij andere clubs meer kans op succes te hebben.
FH-score: 7

Willem II (odds 6.50)

Ook voor Willem II kwam er het afgelopen seizoen een eind aan het Eredivisieschap. De Tilburgs werden zeventiende en degradeerden rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie. Het kostte technisch directeur Joris Mathijsen en trainer Fred Grim hun baan. Willem II was uitstekend aan het seizoen begonnen, maar donderde al naar gelang het seizoen vorderde als een kaartenhuis in elkaar. Er volgde in de achterliggende zomer een revolutie in Tilburg waarbij niet minder dan elf nieuwe spelers aangetrokken werden. Het moet er allemaal voor zorgen dat de nieuwe trainer Kevin Hofland voldoende kwaliteit tot zijn beschikking heeft. Met keeper Kostas Lamprou, verdedigers Lucas Woudenberg en Erik Schouten, middenvelder Matthias Verreth en de voorhoede Nick Doodeman, Jeremy Bokila en Joeri Schroijen heeft Hofland top-Keuken Kampioenschap Divisie-spelers tot zijn beschikking.

Full-House oordeel:

Goede spelers staan nog niet altijd garant voor een goed elftal. Wij zijn ook nog niet honderd procent overtuigd van de kwaliteiten van Kevin Hofland als eindverantwoordelijke. Bij Fortuna Sittard ging het mis en hoe het wendt of keert, hij slaagde er niet om Willem II in de Eredivisie te houden.
FH-score: 7

ADO Den Haag (odds 8.05)

Oh oh Den Haag. Wat ging het in veertien minuten compleet mis voor de Hagenaars in de finale van de play-offs tegen Excelsior. In de 76ste minuut en met 3-0 voor had ADO de promotie voor het grijpen, maar na een knotsgek kwartier greep het alsnog mis. Dat betekent dat de nieuwe trainer Dirk Kuyt één simpele opdracht heeft gekregen: promoveren.

De belangrijkste slag op de transfermarkt sloeg de kersverse en onervaren TD Daryl Janmaat door cultspits Thomas Verheydt te behouden voor ADO. Die andere blikvanger, Sem Steijn, verliet het Bingoal Stadion wel. Daar tegenover staat de komst van aanvallende middenvelder Max de Waal en centrumspits Joël Zwarts. Beiden komen op huurbasis over van respectievelijk Ajax en SSV Jahn Regensburg. De competitie-ouverture toonde aan dat Kuyt nog veel werk te verzetten heeft. ADO ging kansloos onderuit tegen Heracles Almelo.

Full-House oordeel:

ADO Den Haag kon weleens de grootste teleurstelling van het seizoen kunnen worden. Met een nieuwe eigenaar, financiële stabiliteit kan alle effort in het sportieve gestoken worden, maar de selectie is nog niet in balans en trainer Kuyt acteert vooralsnog vooral de toptrainer te zijn.
FH-score: 6

Roda JC (odds 8.05)

Roda JC speelt dit seizoen voor het vijfde opeenvolgende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en dat vinden De Koempels lang genoeg. Na een aantal wisselingen van de wacht, is er momenteel bestuurlijke stabiliteit met het aanstellen van ex-prof Jordens Peters als algemeen directeur. Trainer Jurgen Streppel gaat aan zijn derde seizoen in Zuid-Limburg beginnen en heeft een selectie waarmee hij hoge ogen kan gooien. Met Bryan Limbombe en Dylan Vente heeft Streppel twee spelers tot zijn beschikking die gemakkelijk een doelpunt kunnen maken.

Full-House oordeel:

Roda JC is soort van een dark horse in de Keuken Kampioen Divisie. Streppel & Co kunnen lang mee gaan doen in de titelstrijd, vooral als het onnodige uitglijders tegen laagvliegers, waar het de laatste jaren nogal eens tegenaan liep, weet te voorkomen.
FH-score: 7,5

De Graafschap (odds 10.00)

De Graafschap is alleen al qua naam een absolute topclub in de Keuken Kampioen Divisie. Twee seizoenen geleden hadden de Doetinchemmers twee kansen om te promoveren en ze lieten ze allebei liggen. Vorig seizoen was een matig seizoen. Dankzij een achtste plaats werd er nog wel play-off voetbal gespeeld, maar FC Eindhoven was al in de eerste ronde te sterk. Dit seizoen heeft de club met Adrie Poldervaart de trainer waar het al twee jaar achteraan zit. Met Siem de Jong, Lion Kaak en Jan Lammers heeft het drie ‘kinderen van de club’ teruggehaald en vlak voor de start van het seizoen werd Charlison Benschop overgenomen van Fortuna Sittard. Met Benschop en de al aanwezige Danzell Gravenberch heeft Poldervaart twee fysiek sterke spitsen in huis die het iedere KKD-verdediging lastig kunnen maken.

Full-House oordeel:

De Graafschap is niet de favoriet voor de titel, maar als Poldervaart zijn elftal aan de praat krijgt zal het verdomd lastig zijn om van De Graafschap te winnen. Als De Graafschap gelijke tred kan houden met clubs als Zwolle en Heracles kan het aan het eind van de rit wel eens de derde hond zijn die er met het been vandoor gaat. Een club om in de gaten te houden!

FH oordeel: 8

NAC Breda (odds 11.50)

NAC Breda is een club in transitie. Een overname door de City Football Group werd na veel supportersprotest voorkomen. Voorafgaand aan het vorige seizoen vertrok coach Maurice Steijn na bedreigingen aan zijn adres naar aanleiding van het vertrek van ‘Mister NAC’ Ton Lokhoff als technisch directeur. Edwin de Graaf werd aangesteld als nieuwe trainer en kreeg NAC geen moment aan de praat. Ralf Seuntjens kwam als de grote verlosser naar ‘zijn’ NAC, maar koos in februari alweer een avontuur in Japan. In de play-offs was NAC niet opgewassen tegen ADO Den Haag. Dit seizoen moet het anders en moet NAC weer meedoen om de prijzen. Zijn alle ingrediënten daarvoor aanwezig? Wij wagen het een beetje te betwijfelen. De nieuwe trainer Robert Molenaar kan als hoofdtrainer in het betaalde voetbal niet bogen op een glansrijk CV. Met Jort van der Sande werd een hardwerkende spits aangetrokken als opvolger van Seuntjens en met Kai de Rooij speelt er een bovengemiddeld getalenteerde speler op de vleugel. In Roy Kortsmit is een ervaren opvolger gevonden van Nick Olij. Van VfL Wolfsburg worden twee talentvolle verdedigers gehuurd. Het elftal is nog omgeven door vraagtekens.

Full-house oordeel:

Zelfs in het altijd optimistische Breda snappen ze dat kampioen worden een haast onmogelijke opgave wordt. Niet alleen vanwege de kwaliteiten van het eigen elftal, maar ook gezien de concurrentie. NAC gaat ongetwijfeld in het linkerrijtje eindigen en zal meedoen aan de play-offs, maar een kampioenschap is naar onze mening, niet aan de orde.
FH oordeel: 5

VVV-Venlo (odds 13.50)

VVV-Venlo kende vorig seizoen een bijzonder matig jaar en eindigde slechts als tiende in de eerste divisie. Een jaar zonder hoogtepunten. Dit seizoen wil VVV-Venlo de weg naar boven in te slaan. Met de nieuwe trainer Rick Kruys heeft VVV een jonge, ambitieuze trainer aangesteld die na enige jaren als assistent- en veldtrainer bij FC Utrecht nu echt op eigen benen wil staan. In zijn kielzog kwamen de Utrecht-talenten Mitchell van Rooijen en Nick Venema naar Venlo. Beiden moeten in staat geacht worden iets toe te voegen aan het elftal van VVV.

Full House-oordeel

VVV-Venlo moet zich stapje voor stapje zien te verbeteren. Een plaats in de play-offs is een doelstelling die ambitieus genoeg is. Ook VVV heeft met Sven Braken en Nick Venema voldoende scorend vermogen in het elftal om het topclubs moeilijk te maken. Vooral in Venlo zal VVV een harde noot zijn om te kraken.
FH oordeel: 5

Top 6 legale Nederlandse casino's

We wijzen je graag de weg in onze top 6 van de Nederlandse casino's met een vergunning voor online casino aanbod. Bij ons vind je onafhankelijke reviews.

5 stars casino

giftbox white

 

Casino

White spins

 

Slots

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

Dubbele welkomst offer

White spins

200 free spins

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

 

1800+ games

White spins

 

Directe uitbetaling

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

Snel - betrouwbaar

White spins

Slot Games

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

Casino

White spins

Slot Games

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

Snel - betrouwbaar

White spins

Slot Games

LEES ONZE REVIEW

Wij raden aan om alleen bij online casino's en bookmakers te wedden die een vergunning hebben van de KSA om legaal online casino en sportwedden aan te bieden.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Legaal zijn Leovegas, VBet, Tonybet, One Casino, Goldrun Casino, Betnation, ComeOn!, Unibet, Casino 711, Circus Casino, Kansino, Bet365, BinGoal, GGPoker, Tombola, Fair Play Online, JACKS, 777Casino.

18+ speel bewust - verantwoord spelen - Voorkom spijt, Stop op tijd, 18+

FC Eindhoven (odds 15.00)

FC Eindhoven werd vorig jaar verrassend derde en is er ondanks het vertrek van aanvallers Jort van der Sande, Charles-Andreas Brym én sterspeler Joey Sleegers niet per se slechter op geworden, Met Naoufal Bannis, Ozcan Kökcü en Lamine Diaby-Fadiga heeft het drie talentvolle aanvallers binnen weten te halen. Ook in de verdediging en op het middenveld hebben die blauwwitten goede vervangers voor de vertrokken Matthias Verreth en Valentino Vermeulen. Van Sporting Portugal kwam de Portugese jeugdinternational Rodrigo Rego en van iets dichterbij huis kwamen Sven van Doorm en Yassine Azzagari. Trainer Rob Penders heeft vorig seizoen bewezen met beperkte middelen prima te kunnen presteren. Waarom zou FC Eindhoven niet opnieuw kunnen verrassen en wie weet zelfs wel hoger scoren van de derde plaats van vorig jaar.

Full-House oordeel:

Een kampioenschap voor FC Eindhoven zou een stunt van jewelste zijn, maar als je kijkt naar het beleid dat gevoerd in het Jan Louwers Stadion, kan het ook geen totale verrassing zijn. Met kleine stapjes wordt gebouwd aan grote ambities. Wij tippen FC Eindhoven als dark horse dit seizoen.

FH oordeel: 8

 Almere City FC (odds 21.00)

Almere City FC ging vorig jaar voor niets minder dan promotie naar de Eredivisie. Daartoe werd de bewezen succes-trainer Gertjan Verbeek vastgelegd. Het werd een afgang van jewelste. Verbeek voldeed niet en Almere eindigde op een veertiende plaats. Dit seizoen moet het seizoen van het eerherstel worden. Trainer Alex Pastoor heeft met Damian van Bruggen, Danny Post, Anthony Limbombe en Jeredy Hilterman uitstekende spelers tot zijn beschikking gekregen.

Full House -oordeel

Almere City FC gaat het volgens ons zeker beter doen dan het vorige seizoen, maar het zou de Almeerders sieren om nog niet te reppen over promotie. Kampioen gaat Almere City niet worden, maar een play-off ticket is binnen handbereik.

FH oordeel: 3

Helmond Sport (odds 100)

Helmond Sport, dat de laatste seizoenen vaak in de onderste regionen van de ranglijst terug was te vinden, heeft snode plannen. De Brabanders willen promoveren en liefst dit seizoen al. Daartoe werden enkele voor eerste divisie begrippen grote namen aangetrokken. Peter van Ooijen, Elmo Lieftink en zelfs Tom ‘Rustaghhh’ Beugelsdijk dragen het rood-zwart dit seizoen. De Belgische trainer Sven Swinnen zal een elftal aan spelers vertrekken en daar stond de komst van veertien nieuwe spelers tegenover. Waar het allemaal toe zal leiden blijft nog even koffiedik kijken, maar wie van een gokje houdt kan een inzet op Helmond Sport overwegen.

Full House-Oordeel

Nee, in een titel voor Helmond Sport geloven we niet. De club zal ongetwijfeld hoger eindigen dan de afgelopen jaren, maar voor promotie is deze editie van de Keuken Kampioen Divisie echt te sterk.
FH-oordeel: 2

De andere clubs

We beseffen ons terdege dat we niet alle clubs in dit artikel besproken hebben. De clubs die we achterwege hebben gelaten zijn de clubs waarvan we dit seizoen niet zoveel verwachten. In een vogelvlucht willen we daar toch iets over zeggen.

 Jong teams

Als eerste zijn daar de jong-teams van Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht. Zij spelen in het kader van talentontwikkeling in de Keuken Kampioen Divisie, maar mogen niet promoveren en kunnen zich niet kwalificeren voor de play-offs. Ze doen feitelijk voor spek en bonen mee. Omdat de regels voor jong-teams na een proef van bijna tien jaar nog altijd niet duidelijk zijn, speelt de ene club de ene week tegen een ijzersterk jong-team, terwijl de andere club een week later een veredeld Onder-19 elftal treft. Er zijn stemmen die dit competitievervalsing noemen en met de verwachte strijd om het kampioenschap kan een wedstrijd tegen een minder sterk jong-team wel eens cruciaal kunnen zijn.

Het rechterrijtje

Teams die meedoen, maar naar onze mening niet mee gaan doen om de prijzen zijn FC Den Bosch, FC Dordrecht, MVV, Telstar en TOP Oss. Deze clubs kunnen echter een beslissende rol spelen in de titelstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Wanneer er een aantal kampioenskandidaten struikelen bij de kleinere clubs heeft dat immers consequenties voor de ranglijst. Titels worden zelden beslist in toppers, maar tegen de kleinere clubs.

Het belooft een spannend en fascinerend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie te worden.