Vaak gestelde vragen
Hoeveel casinotafels heb ik nodig?
Dit is enigszins afhankelijk van ander amusement dat u wellicht heeft gehuurd voor uw feestavond. Normaliter raden wij een tafel per ongeveer 25 gasten aan. Als er veel ander amusement is en zeker wanneer u ook een grote band en dansvloer heeft, zal dit eerder een tafel per 50 gasten zijn. Uiteraard moet de locatie voldoende ruimte bieden voor de casinotafels (zie hieronder).
Hoeveel ruimte nemen de casinotafels in?
Is extra verlichting nodig?
Hoe werkt het met opbouwen en afbouwen?
Delen jullie waardebonnen o.i.d. uit?
Kunnen er prijsjes uitgereikt worden?
Jazeker, dit gebeurt heel vaak. Prijzen tot € 449,- zijn namelijk belastingvrij bij een offline kansspel. Het geeft een stukje extra spanning en competitie. Wij hebben hier standaard prijsjes voor, maar vaak weet u als opdrachtgever beter wat er bij uw gasten past qua prijs. U kunt dit dan zelf ook uitreiken of de croupiers vragen dit te doen. De croupiers kunnen u sowieso vertellen wie de winnaars zijn. Het is wel verstandig dat vooraf af te stemmen met de croupiers.
De planning van een casino-avond
Tenzij specifieke afspraken met u worden gemaakt, geven onderstaande tijden een globale indicatie van de planning van uw casino-avond. Uiteraard is alles in overleg te veranderen.
U kunt deze planning ook downloaden als handige infographic door op de afbeelding hiernaast te klikken.
2-4 uur tot start
De croupiers vertrekken met de bus en alle casinomaterialen richting de locatie. Hoe laat we exact wegrijden is afhankelijk van dag van de week en verwachte drukte maar natuurlijk ook het tijdstip dat we moeten beginnen met opbouwen. We rekenen altijd 30% extra reistijd als marge en zijn daardoor altijd ruimschoots op tijd.
± 1,5 uur tot start
Aankomst op locatie. De croupiers zullen u als organisator altijd direct opzoeken bij aankomst om te overleggen. Indien niet vooraf besproken zullen we met u afstemmen waar de tafels komen te staan, via welke ingang wij het beste kunnen opbouwen en hoeveel waardevouchers elke speler krijgt. Parkeren doen de croupiers uiteraard bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de plek voor de casinotafels
± 1 uur tot start
De croupiers monteren de tafels in de juiste opstelling, zetten eventueel verlichting en decor op en parkeren de bus. We zullen altijd beginnen met het grotere materiaal zoals de tafelbladen, onderstellen en Roulettewielen. Zodra die staan is het belangrijkste gedaan. De croupiers weten precies wat ze moeten doen, mits er voldoende ruimte is (zie FAQ)
± 30 min. tot start
De casinotafels staan klaar voor de gasten. Voordat de tafels open gaan kleden de croupiers kleden zich om in passende kleding; wit overhemd, zwarte pantalon, gilet en vlinderstrik. Terwijl de gasten zich opmaken om te gaan spelen zullen de croupiers zich opwarmen met wat vingeroefeningen.
± 15 min. tot start
Ofwel tijdens het binnenkomen in het speelvertrek ofwel op een ander geschikt moment worden door de croupiers casino-dollarbiljetten uitgedeeld aan alle gasten. Het aantal punten dat elke speler is in overleg te bepalen maar wordt standaard afgestemd op het aantal gasten en het aantal casinotafels. Deze dollarbiljetten ofwel voucher kunnen de gasten omwisselen tegen jetons (fiches) aan de casinotafels
Faites vos jeux!
Het casino gaat open! De gasten kunnen nu naar een casinotafel naar keuze waar de croupiers hun waardevoucher zullen inwisselen voor jetons. Na een ronde speluitleg door de croupiers is het dan zover; de speler kunnen hun inzet plaatsen. Het spel gaat beginnen!
± 2 uur na de start
Halverwege de casino-avond zullen de croupiers kort pauzeren en elkaar afwisselen. Zij zullen het spel kort stil leggen, wat ook de gelegenheid biedt aan de spelers om even een drankje te halen of van tafel te wisselen. De jetons blijven aan tafel; spelers ruilen hun jetons in bij de croupiers tegen het equivalent in “dollarbiljetten”
Rien ne va plus!
Normaliter sluiten de tafels na 4 uur spelen. De croupiers zullen duidelijk kenbaar maken hoeveel rondes er nog gespeeld worden. Vaak wordt er na de laatste ronde gekeken wie de winnaars van de avond zijn. Dat kan bij “opbod” (door plenair via de microfoon de gasten te vragen wie er meer dan een steeds hoger aantal punten heeft) of door de croupiers te vragen om de namen van kanshebbers per tafel te noteren. Maar alternatieven zijn ook mogelijk; wij denken graag mee. Na de eventuele prijsuitreiking zullen de croupiers beginnen af te bouwen, eerst met de onopvallende accessoires, daarna ook het grotere materieel.
Heeft u nog meer vragen?
Mocht u geen antwoord hebben op uw vragen, aarzel dan niet. We staan u graag te woord.