Full House Casino's
18+

Waarom spelen bij De Nationale Postcodeloterij?

Al meer dan drie decennia actief en belangrijk onderdeel van de Novamedia Gaming, dat is De Nationale Postcodeloterij. Bij de Postcodeloterij speel je mee met jouw postcode en gebeurt het meer dan eens, dat je met de hele straat een prijs wint. Net als de andere Goede Doelen Loterijen, gaat minstens 40% van hun omzet naar goede doelen toe. 

Novamedia Gaming heeft 8 maart 2022 zijn KSA-Licentie ontvangen en timmert hard aan de weg om zijn online platform genaamd Postcode Games te kunnen lanceren. 

Als je ‘Goooeeeedemorgen!’ hoort en Gaston staat voor je deur, dan weet je dat je een behoorlijke prijs hebt gewonnen, alhoewel je natuurlijk meestal eerder in aanmerking komt voor een veel kleinere prijs als bijvoorbeeld ‘de ijsprijs’, een museumkaartje, een plant, of De Postcodeloterij paraplu, wat overigens ook best leuk is. Het motto is dan ook niet voor niets ‘Winnen doe je bij, de Postcode Loterij’.

We zullen jou in deze blog alles vertellen over De Nationale Postcodeloterij en dieper ingaan op:

 • Spelaanbod van De Nationale Postcodeloterij
 • Geschiedenis van De Nationale Postcodeloterij
 • Voordelen en nadelen van De Nationale Postcodeloterij
 • Betrouwbaarheid van De Nationale Postcodeloterij
 • Hoe maak ik een account aan bij De Nationale Postcodeloterij
 • Klantenservice
 • Concurrentie van De Nationale Postcodeloterij
 • De Nationale Postcodeloterij Online op de digitale markt
 • Toekomstplannen van De Nationale Postcodeloterij
 • FAQ’s
 • Tot Slot
Nationale-Postcode-Loterij

Postcodeloterij; een mooi initiatief, maar wat zijn de winkansen?

In 1989 werd De Nationale Postcode Loterij opgericht, met als hoofddoel om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groenere wereld. Deze loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft zo bekendheid aan het werk dat deze goede doelen doen. Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je niet alleen met je buren, maar vier je dit ook nog eens samen! Deelnemers van de Nationale Postcode Loterij maken maandelijks kans op ruim honderdduizenden prijzen. Met minimaal 40 procent van hun lotprijs steunen ze meer dan 100 goededoelenorganisaties.

Sinds de oprichting van de Postcode Loterij werd maar liefst 6,2 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Organisaties zoals UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun van de Postcodeloterij. Samen met de Bankgiro Loterij en de Vriendenloterij maakt de Postcodeloterij onderdeel uit van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen.

Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Later werd de organisatie ook nog uitgebreid met Postcode Loterijen in Duitsland en Noorwegen. Met het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Noorwegen is de Goede Doelen Loterij de op een na grootste private donateur aan goede doelen in de wereld!

Velen weten dit niet, maar veel goede doelen in Nederland worden ondersteund door loterijen. Straf, niet waar? De loterij investeert namelijk jaarlijks miljoenen euro’s in sport en amusement. Daarnaast investeren ze ook in gezondheid, welzijn (maar ook dierenwelzijn), internationale hulpverlening, en ook in kunst en cultuur.

Als branche halen goede doelen maar liefst 10% van hun inkomsten uit loterijen. En dit heeft een enorme impact op hun werk. Het Nederlandse kabinet heeft een nieuwe wet voorgesteld om online kansspelen mogelijk te maken. Dit kan ten koste gaan van de kaartverkoop voor goede doelen loterijen, waardoor er minder geld beschikbaar is voor goede doelen.

postcodeloterij

Geschiedenis van de Postcodeloterij

Op 20 december 1989 gingen meer dan 100.000 schoolgaande jongeren de deuren langs bij mensen thuis. Dat deden ze om Postcodeloten te verkopen voor het goede doel. In totaal halen ze niet minder dan 300.000 machtigingen van 10 gulden op. De totale opbrengst van deze allereerste trekking van de Postcodeloterij ging naar de stichting VluchtelingenWerk. Een krachtige start van de Postcodeloterij en een waar statement voor wie sceptisch was.

Vanaf zijn oprichting heeft de Postcode Loterij vele goede doelen gesteund. In 1990 waren dat er 3: Novib, VluchtelingenWerk en Natuurmonumenten. Maar in 1993, mede door de snel stijgende inkomsten kwamen er daar nog eens 4 bij, waaronder WNF en Unicef. Nu zijn er in totaal maar liefst 107 goede doelen.

‘De 64.000 Gulden Vraag & de Postcode Loterij’ was de allereerste show van de Postcode Loterij op televisie, die werd gepresenteerd door Jos Brink en Manuela Kemp in 1990. Dit was tevens een legendarisch moment omdat het de eerste loterij ooit was met een eigen TV-show.

De langstlopende prijs van de Postcodeloterij is de Staatsprijs. Het idee hierachter is om te winnen met je buren. Deelnemers ontvingen in de beginjaren een cheque van 3000 gulden, wanneer hun postcode won, die werd gegeven door Reinout Oerlemans, toen het bekende gezicht achter de Staatsprijs.

Sinds 2000 is de jacht op het gouden koffertje te zien op de Nederlandse omroep. Sindsdien is het spel uitgebreid met het spelelement Miljoenenjacht Bingo. Zo kunnen deelnemers thuis vanaf hun luie sofa ook meespelen en daarmee nog eens miljoenen winnen met hun eigen Bingokaarten.

Het was vooral zijn karaktervolle stemgeluid dat bekend raakte als voice-over bij tv-programma’s. Maar sinds 2001 kreeg de stem ook een gezicht. Dat is tevens het jaar dat de man ambassadeur werd van de Postcode Loterij. En wie wil Gaston nou niet voor zijn deur? Met een cheque. En zijn aanstekelijke enthousiasme.

In 2009 vond er een ongeziene actie plaats van de Postcodeloterij. Maar liefst alle 2,5 miljoen deelnemers ontvingen toen gratis een energiezuinige LED-lamp. Deze actie was toen een samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Het doel van de actie? Klimaatverandering tegengaan door de Nederlandse burgers kennis te laten maken met de nieuwe generatie duurzame verlichting.

nationalepostcodeloterij_Gaston

Spelaanbod van de Postcodeloterij

Zowel de Postcodeloterij als de Vriendenloterij heeft een speciale vergunning van de Kansspelautoriteit. Deze wordt ook wel een ‘Niet-incidentele (of: meerderjarige) goededoelenloterijen-vergunning‘ genoemd.

Dit wil zeggen dat de loterij een vergunning krijgt voor minstens een half jaar, en maximaal voor vijf jaar. De opbrengst moet ook naar het ‘algemeen belang’ gaan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan natuurbehoud, zorg, sport, cultuur, onderwijs, noem maar op..

De postcodeloterij biedt loten aan om mee te doen aan hun verschillende trekkingen en loterijen. Ruim twaalf keer per jaar, elke maand dus. Maar daarnaast houdt de Postcode Loterij ook nog eens twee extra trekkingen.

In de Postcodeloterij draait de bepaling van de winnaar namelijk niet om de persoon, maar om de postcode. Winnen en vieren met je buren, dus. Dat wil zeggen dat de PostcodeKanjer onderverdeeld is in een winnend nummer van vier cijfers en een winnaar met een volledige postcode van vier cijfers en twee letters. De hoogte van je prijs wordt bepaald door de Kanjerpunten.

Of er veel te veranderen valt binnen de spellen van de Postcodeloterij, na het verkrijgen van toestemming van KSA is nog niet duidelijk. Nog even afwachten dus, of er aparte krasloten of bingo- en gokautomaten bij komen!

Een enthousiaste Nicolette van Dam verwelkomt ons: in het menu bovenaan de homepage zien we de kopjes Meespelen – Prijzen – Uitslagen – Goede Doelen –  Over ons – Hoe werkt het? Onder het kopje Meespelen vind je info over de kosten van een lot – € 14,50 per trekking – en de hoeveelheid trekkingen: er zijn 14 trekkingen per jaar. Om mee te spelen vul je jouw postcode huisnummer en toevoeging in.

Deal Or No Deal

Om dit spel te spelen zul je een ‘Mijn Spellen Account’ aan moeten maken. Je kan dit spel iedere dag spelen, voor een euro per keer. Bij Deal Or No Deal speel je thuis voor fictieve bedragen, maar je ontvangt een lotnummer na ieder spelletje. Daarna kun je met dit lot, tijdens de Deal Or No Deal trekking, pas echte geldprijzen winnen tot € 20.000.

Zo werkt het spel: je opent een doos, daarin zit een fictief geldbedrag, de bank brengt vervolgens een bod uit op jouw box. Is het een Deal of is het een No Deal voor je?: jij bepaalt. Ben je al deelnemer aan De Postcodeloterij? Dan mag je iedere dag 1 × gratis meespelen.

De PostcodeKanjer

Elk jaar zijn er in totaal veertien trekkingen, waarvan twaalf maandelijkse en twee extra trekkingen. Als deelnemer aan De Postcodeloterij spaar je bij elke trekking tien Kanjerpunten. Hoe meer Kanjerpunten je gedurende je lidmaatschap verzamelt, hoe meer geld je wint wanneer deze PostcodeKanjer in jouw wijk valt.

De Kanjerprijs wordt verdeeld over de spelers met de eerste 4 cijfers van de winnende postcode en spelers met de gehele winnende postcode, 4 cijfers en 2 letters.

Je kunt ook – maximaal drie keer – eenmalig meespelen.

De PostcodeStraatprijs!

Bij de PostcodeStraatprijs ontvangen spelers met de winnende postcode een cheque van € 25.000 per lot. Instinkertje; je moet dan wel extra loten gekocht hebben, want het is niet zo dat je door alleen deel te nemen aan De Postcode Loterij hier kans op maakt. Hetzelfde geldt voor de BMW die verloot wordt.

Miljoenenjacht

Speel je mee in De Postcode Loterij? Dan maak je tijdens Miljoenenjacht – uitgezonden op TV – kans op hetzelfde bedrag als de finalist in de studio. Jij als ‘thuiswinnaar’ zorgt er dan voor dat ook jouw buren hetzelfde bedrag mogen verdelen onder elkaar.

Doorlopend meespelen

Veel mensen in Nederland spelen doorlopend mee met De Nationale Postcodeloterij. Je krijgt vaak een welkomstcadeautje en speelt de eerste maand wellicht gratis mee. Veel mensen spelen echter mee omdat ze ‘bang’ zijn een grote prijs mis te lopen, die hun buren wel krijgen.

Laten we eerlijk zijn, De Postcodeloterij gebruikt natuurlijk wel een niet heel sympathieke, en wat manipulatieve manier om hun producten te verkopen. Aan de andere kant kun je het ook zo zien, dat er op deze manier veel goede doelen gesponsord worden en je misschien leuke prijzen kan winnen.

Voor – en nadelen van de Postcodeloterij

Er vallen superveel prijzen te winnen, waaronder de Straat-, Buurtton- en Super Postcodeprijzen. Maar ook dit is belangrijk om weten:

 • 50% van de omzet gaat naar diverse goede doelen in Nederland!
 • PostcodeKanjer kan oplopen tot maar liefst EUR 53,9 miljoen.
 • Naast dagelijkse geldprijzen die kunnen oplopen tot maar liefst EUR 100.000, zijn er ook veel prijzen in natura te winnen zoals lcd-tv’s, fietsen en auto’s.

Wat velen wellicht ook zullen waarderen, is dat winnaars volledig anoniem blijven.

De Postcodeloterij steunt bovendien een hele reeks goede doelen op het gebied van wellness, gezondheid en cultuur. Maar het is ook mogelijk om voor specifieke doeleinden te spelen, zoals specifieke stichtingen, verenigingen of sportclubs. Ruim 3.500 clubs uit Nederland doen hier aan mee. Wanneer je voor een goed doel speelt, gaat minimaal 40% van je ticketprijs naar het doel.

Het enige negatieve kantje is wellicht dat de loten niet goedkoop zijn. Maar, stel dat je wint, zal je dit wellicht snel vergeten.

Hoe maak ik een account aan bij De Nationale Postcodeloterij?

Een account aanmaken is erg makkelijk, vul je e-mailadres in, maak een wachtwoord aan, vervolgens vul je jouw postcode, huisnummer en toevoeging in. Dan nog even jouw IBAN nummer, zodat je maandelijkse lot à € 14,50 afgeschreven kan worden, plus twee extra loten. Er zijn namelijk veertien trekkingen per jaar. Klik op ‘Registreer’ en je ontvangt een bevestiging van jouw lotnummer(s) per e-mail.

aanmelden postcodeloterij

Klantenservice

Kijk op de site, boven het menu zie je de kopjes ‘Inloggen’ en daarnaast ‘Klantenservice’.

Klik op ‘Klantenservice’ en daar kan je vinden:

 • Veelgestelde vragen
 • Nieuws
 • Mijn Deelname (Hier kun je loten opzeggen of gegevens wijzigen)
 • Acties
 • Prijzen
 • Televisieprogramma’s
 • Over ons
 • Persoonlijke pagina
 • Hulp nodig? (hier kan je een e-mail sturen naar de Klantenservice van De Nationale Postcodeloterij)

Je kan de Klantenservice bereiken op telefoonnummer 088 – 020 1010, ook via

Facebook of Twitter en op maandag t/m vrijdag van 09:00 – 20:00 uur en zaterdag 10:00 – 15:00 uur via de Chat.

postcodeloterij chat

Betrouwbaarheid van Postcodeloterij

De Nationale Postcodeloterij wordt als betrouwbaar gezien, zij hebben een vergunning van de Kansspelautoriteit (KSA) onder kenmerk 300028/14480 d.d. 21/10/2021.

Deze loterij volgt netjes de Reclamecode voor kansspelaanbieders en licht zijn klanten voor over winkansen en trekkingsprocedures.

Psycholoog / Professor Mark Griffiths doet onderzoek naar gokverslaving en heeft zich bezig gehouden met het maken van een risicoanalyse van De Postcode Loterij. Zijn conclusie is dat De Postcode Loterij één van de meest veilige spellen op de kansspelmarkt is. Dit spelconcept heeft geen specifieke aantrekkingskracht op minderjarigen of personen die risico lopen gokverslaafd te worden.

Volgens ons onderzoek is De Postcodeloterij volledig legaal en betrouwbaar. Om als loterij in aanmerking te komen voor een vergunning bij de Ksa, moet er namelijk aan enorm veel criteria worden voldaan. Zo moet de opbrengst, zoals eerder al vermeld, naar het algemeen belang gaan.

Ook toetst de Ksa de rechtsvorm, of je aan de criteria van een loterij voldoet en of je integer bent. Verder kijken ze naar de waarborging van de afdracht aan goede doelen, de continuïteit van de loterij en de uitkering van de prijzen, premies en kansspelbelasting.

Concurrentie van de Postcodeloterij

We kennen allemaal de Vriendenloterij, de Bankgiro Loterij, en misschien ook de SNL, dat een samenwerkingsverband van kleinere loterijen is.

De Staatsloterij en de Lotto leveren niet de 40% in, die de Goede Doelen Loterijen wel inleveren; Zij dragen slechts 15% en 18% af aan de samenleving.

Of dit helemaal eerlijk is? Het heeft natuurlijk wel gevolgen voor de totale maatschappelijke opbrengst.

In Nederland zijn er op dit moment nog enkele andere zogenaamde goededoelenloterijen, waaronder de Vriendenloterij en Bankgiro Loterij. Natuurlijk, zoals dat gaat in de zakenwereld, waarin veel geld rondgaat, staan deze bestaande loterijen niet te springen met de komst van potentiële nieuwe, mogelijks succesvolle, concurrenten. Niet onlogisch, want hoe groter de concurrentie, hoe meer de belangen van deze loterijen in het gedrang komen.

 

De Postcodeloterij op de digitale markt

Je kunt op de site van De Nationale Postcodeloterij niet gokken zoals op de online casino sites; wel kan je direct een spelletje spelen als Deal Or No Deal, en met het lot dat je hiermee verdient, speel je weer verder tijdens de Deal Or No Deal trekking op TV, maar echt meer is het niet.

Wil je meer weten over De Nationale Postcodeloterij? Op hun site vind je wel alle info over de organisatie Nationale Postcodeloterij, over hun projecten, TV-shows, prijzen en je kunt hier terecht voor vragen aan de Klantenservice van De Nationale Postcodeloterij.

Wat de digitale markt betreft, zoals de beschikbaarheid van de Postcodeloterij voor smartphones en laptops, is dit momenteel niet beschikbaar. Wij veronderstellen, gezien het digitale tijdperk waarin we leven, er in de toekomst wellicht apps zullen beschikbaar zijn.

Toekomstplannen van de Postcodeloterij

De Nationale Postcodeloterij wil in de toekomst alle huidige goede doelen blijven steunen en doen aan 39 organisaties een eenmalige schenking. Door de coronapandemie werden sommige organisaties namelijk extra hard getroffen. Zo ontvangt Stichting DierenLot bijvoorbeeld een bijdrage van 1 miljoen euro, waarmee zij de komende tijd goed vooruit kunnen.

De Postcode Loterij steunt tijdens de pandemie ook de Nederlandse Voedselbanken, het Rode Kruis, en een fonds voor Kwetsbare Kinderen. Mooie initiatieven waar onze samenleving echt veel aan heeft!

Volgens het jaarplan van de Postcodeloterij werken ze met een duidelijke toekomstvisie en missie. “Verandering” is hier het kernwoord. De postcodeloterij ondersteunt namelijk maatschappelijke initiatieven die een verandering teweegbrengen in het systeem.

Dit doen ze door middel van lange termijn verbintenissen aan te gaan met goededoelen organisaties en door hen te laten bepalen waar de middelen het best besteed kunnen worden.

Daarvoor is ook heel wat creativiteit nodig, en de Postcodeloterij doet dit door te investeren in nieuwe, innovatieve manieren om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken en veranderingen op een specifiek terrein te versnellen. Hierbij is het ook belangrijk te vermelden dat samenwerking een onvergetelijke schakel is in dit proces. Ze zorgen namelijk voor strategische partnerschappen en mogelijkheden die de impact vergroten, via goede doelen, via hun eigen loterijen maar ook via publiek-private samenwerking.

Tot slot is ook het betrekken van de gemeenschap een onmiskenbaar onderdeel van hun toekomstvisie. Het belang van initiatieven en activiteiten uit de maatschappij, lokale gemeenschappen en buurten waarin de deelnemers wonen.

Maar zeker de grootste toekomst stap is dat ze ook online komen en een vergunning hebben aangevraagd om een online casino te gaan exploiteren. 

Veelgestelde vragen (FAQ) van de Postcodeloterij

Hoe gaat de ontvangst van mijn prijs in zijn werk?

Als je prijs in de brievenbus past, krijg je die binnen 3 weken na publicatie op onze website.

Wat met prijzen die niet in de brievenbus passen?

Deze kan je eenvoudig bij een winkel bij u in de buurt ophalen. Binnen 3 tot 6 weken na publicatie ontvang je de cadeaubon waarmee je deze prijs kunt gaan afhalen. Win je een prijs waarbij je de keuze nog moet maken, dan ontvang je binnen 3 weken na publicatie een brief of mailtje met een link naar de online winkel.

Wie zijn de ambassadeurs van de Postcodeloterij?

Bill Clinton, Caroline Tensen, Denis Mukwege, Desmond Tutu, Gaston Starreveld, George Clooney, Humberto Tan, Katarina Wit, Leonardo DiCaprio. Grote namen dus!

Wat zijn mijn winkansen?

Maar liefst 9.457.636 prijzen zijn er in 2020 verloot bij de Postcodeloterij. Gemiddeld waren er in 2020 bij de 14 trekkingen zo’n 2,9 miljoen deelnemers. Van deze winnaars wonnen per trekking gemiddeld 460.665 deelnemers één of meerdere prijzen. Dat wil zeggen dat je winkans gemiddeld 1 op 6,3 is.

Wat gebeurt er met mijn lotnummer als ik verhuis? Kan ik dan nog steeds meespelen?

Je kunt je gegevens eenvoudig wijzigen op je persoonlijke pagina. Wanneer je je adres wijzigt, ga je in principe meespelen met je nieuwe postcode. Echter, het is ook mogelijk om nog steeds met je oude lotnummer mee te spelen. Neem hiervoor contact op met de ledenservice van de Postcodeloterij.

Wat is een eenmalig Kanjerlot?

Iedereen van 18 + mag een fysiek, eenmalig Postcode Loterij lot kopen.Als je dit lot in de winkel koopt, moet het geactiveerd worden: dat doe je via postcodeloterij.nl/activeer. Zo speel je mee met de eerstvolgende maandelijkse trekking van de Postcode Loterij. Deelname is dan eenmalig en stopt automatisch.

Dit is dus geen ‘normaal’ lot bij de Postcode Loterij. Met zo’n ‘normaal’ lot speel je altijd mee (14x per jaar) en maak je elke maand kans op prijzen en cadeaus. Dan wordt er wel maandelijks automatisch een bedrag afgeschreven van jouw rekening.

Hoe activeer je een Kanjerlot precies?

Vul jouw unieke kaartnummer, pincode én jouw persoonlijke gegevens in op postcodeloterij.nl/activeer.

Je speelt nu mee met de eerstvolgende trekking, daarna stopt jouw deelname automatisch.

Stap je toevallig in een speelronde in, waar ook een extra trekking plaatsvindt, dan speel je gratis mee met deze extra trekking.

Jouw eenmalige lot (t.w.v. € 14,50) is na aankoop nog gedurende 2 jaar te activeren, daarna verloopt de geldigheid en je kunt maximaal 3 eenmalige loten activeren per IBAN per trekking.

Hoeveel kansspelbelasting betaal je bij De Nationale Postcode Loterij?

Geldprijzen boven € 449,- worden door de Nationale Postcode Loterij met inhouding van de kansspelbelasting (29%!) uitbetaald. Gaat het om prijzen in natura, dan neemt de Nationale Postcode Loterij wel de kansspelbelasting voor eigen rekening.

Ik win een grote prijs, en nu?

Doe aangifte als je in een maand meer hebt gewonnen dan dat je hebt ingezet. Als je € 100 inzet en je meer wint dan dat € 100, kun je daar het beste aangifte van doen.

Welke postcode heeft het meeste geld gewonnen?

De Postcode Kanjer van 56,7 miljoen euro is pas gevallen in het Reuver, een dorpje in de provincie Limburg. De winnende postcode was 5953. De deelnemers die meespeelden met de volledige postcode 5953 HT, zijn de allergrootste winnaars.

Is het geld van Miljoenenjacht belastingvrij?

Op de gewonnen prijzen bij Linda de Mol’s Miljoenenjacht van De Postcodeloterij wordt ook gewoon kansspelbelasting ingehouden, in 2020 en 2021 was dit 30,1% momenteel is dit 29%.

Wie was de eerste internationale ambassadeur van De Postcodeloterij?

Niemand minder dan Nelson Mandela, werd de eerste internationale ambassadeur van deze loterij. De Postcodeloterij hielp hem onder meer met het ‘Hunger Project’, om de honger in de wereld uit te bannen.

Tot Slot

Op de site van De Nationale Postcodeloterij kun je lezen dat onderzoeksbureau Blauw onderzocht heeft of mensen het verschil zien tussen de verschillende loterijen in Nederland en wat hun redenen zijn om mee te spelen met bepaalde loterijen. Blauw’s conclusie is dat Nederlanders simpelweg meedoen aan loterijen omdat ze prijzen willen winnen.

Volgens Blauw is er onder de Nederlanders ook wat verwarring over de verschillen tussen loterijen.

Wist je ook dat Volkskrant columnist onlangs over de macht van De Postcodeloterij schreef? Hij vraagt zich in dit artikel af of deze macht wel in onze democratie past. Schrijver Pieter Waterdrinker en podcaster en columnist Roderick Veelo vinden van niet.

Waterdrinkers commentaar luidt: ‘De Postcodeloterij is ontzettend rijk en bepaalt welke maatschappelijke zaken wel en welke niet worden aangepakt. Dat is tegen elke vorm van democratie. Hier hebben we het parlement voor’. Hij vindt hun invloed te groot en vraagt zich af, of dat rechtvaardig is. De Postcodeloterij mag inderdaad meepraten over belangrijke zaken als de klimaatcrisis.

Maar natuurlijk niet iedereen interesseert zich voor deze zaken die op de achtergrond spelen; voor velen is het gewoon een gezellige loterij met leuke prijzen en mooie TV shows, en dat is ook prima!

Top 6 legale Nederlandse casino’s

We wijzen je graag de weg in onze top 6 van de Nederlandse casino’s met een vergunning voor online casino aanbod. Bij ons vind je onafhankelijke reviews.

5 stars casino

giftbox white

Snel – betrouwbaar

White spins

Slot Games

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

 

1300+ games

White spins

 

Directe uitbetaling

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

 

Storten met iDeal

White spins

 

Casino games

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

Sportsbook

White spins

Slot Games

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

 

Poker

White spins

 

Casino&Sports

LEES ONZE REVIEW

5 stars casino

giftbox white

 

Super Odds

White spins

 

Bookmaker & Casino

LEES ONZE REVIEW

Wij raden aan om alleen bij online casino’s en bookmakers te wedden die een vergunning hebben van de KSA om legaal casino en sportwedden aan te bieden.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Legaal zijn One Casino, Goldrun Casino, Betnation, ComeOn!, Unibet, Casino 711, Circus Casino, Postcode Games, Flash Casino, ZEturf, ZEbet, Kansino, BetCity, Bet365, BinGoal, GGPoker, Tombola, LiveScore Bet, Fair Play Online, TOTO Casino&Sport, Jack’s Casino&Sport, 777Casino en Holland Casino Online.

18+ speel bewustverantwoord spelen – Voorkom spijt, Stop op tijd, 18+